24 Απρ 2016

Ελαφρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες έως 35.000 ευρώ, με τις νέες ρυθμίσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο

Δείτε τον πίνακα με τις αλλαγές

   Το τελευταίο διάστημα, πολλά έχουν γραφτεί και λεχθεί σχετικά με τις φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες. Λίγες αλήθειες…. πολλά ψέματα.
   Οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων των ελεύθερων επαγγελματιών (γιατροί – δικηγόροι – μηχανικοί – οικονομολόγοι), θιασώτες του ΝΑΙ του καλοκαιριού και της λογικής της «αριστερής παρένθεσης», οργάνωσαν το λεγόμενο «κίνημα της γραβάτας»! Για ποιο λόγο; Και για ποιους;
   Όπως προκύπτει από τον παρακάτω πίνακα, μάλλον για τους «μεγάλους» του κάθε κλάδου. Χωρίς να ισχυρίζομαι ότι οι νέες ρυθμίσεις δεν δημιουργούν προβλήματα σε μερίδα των επαγγελματιών, είναι σαφές ότι στο μεγαλύτερο μέρος (περίπου 85%) –με βάση τα φορολογικά στοιχεία προηγούμενων ετών– η επιβάρυνση θα είναι μικρότερη.



γράφει ο οικονομολόγος Διονύσης Θωμάς, αντιπρόεδρος του 11ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.