17 Δεκ 2015

Το Κοράκι στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας και πάντα με είσοδο ελεύθερη!

Η ταινία που κόστισε την ζωή στον πρωταγωνιστή της, από την Κινηματογραφική Ομάδα Άρτας «ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ»

  Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στις 8 βράδυ, η κινηματογραφική ομάδα Άρτας «ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ» προβάλλει το cult φιλμ «Τhe Crow, 1994» στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας και πάντα με είσοδο ελεύθερη!
   "Οι άνθρωποι κάποτε πίστευαν πως όταν πεθάνει κάποιος, ένα κοράκι μεταφέρει την ψυχή του στον κόσμο των νεκρών. Μερικές φορές όμως, συμβαίνει κάτι τόσο κακό που μια τρομερή θλίψη μεταφέρεται μαζί και η ψυχή δεν μπορεί να αναπαυθεί. Και τότε, κάποιες φορές, το κοράκι ξαναφέρνει πίσω την ψυχή για να αποδώσει δικαιοσύνη...”
   30 Οκτωβρίου Detroit - Devil’s Night: Παραμονή του Halloween. Ο νεαρός ροκ τραγουδιστής Eric Draven κείτεται στον δρόμο νεκρός μετά από πτώση από το παράθυρο του διαμερίσματός του, όπου βρίσκεται η αρραβωνιαστικιά του, Shelly Webster, θύμα βιασμού και άγριου ξυλοδαρμού. 30 ώρες αργότερα, θα ξεψυχήσει κι εκείνη στο νοσοκομείο. Η θλίψη είναι τεράστια. Ο πόνος ακόμα μεγαλύτερος.
   Έναν χρόνο μετά, ένα κοράκι τσιμπά με το ράμφος του την ταφόπλακα του Eric. Η γη τρέμει και εκείνος σκαρφαλώνει έξω από το υγρό χώμα με έναν και μόνο σκοπό την εκδίκηση. Τα τέσσερα μέλη της συμμορίας που βίασαν και σκότωσαν την αγαπημένη του καθώς και το αφεντικό τους, o Βαρόνος των ναρκωτικών, Top Dollar που διέταξε την εκτέλεση του νεαρού ζευγαριού, πρόκειται να πληρώσουν ακριβά για εκείνη τη μοιραία νύχτα.
   Με οδηγό του το κοράκι, ο Eric ξεκινά την απονομή δικαιοσύνης, της δικής του δικαιοσύνης. Σύμμαχοί του θα είναι ο αστυνομικός που ήταν επικεφαλής της υπόθεσής του και ένα γνωστό κορίτσι από τη γειτονιά του. Εμπόδιο του, κανένα, γιατί τι μπορεί να σταματήσει κάποιον που είναι ήδη νεκρός; Ούτε ο ίδιος ο θάνατος...
   Ο Brandon Lee σκοτώθηκε από ατύχημα στα γυρίσματα της ταινίας. Μια σκηνή περιελάμβανε ένα γεμάτο και οπλισμένο πιστόλι που θα ήταν στραμμένο προς την κάμερα. Λόγω του κοντινού πλάνου που απαιτείτο, οι σφαίρες που θα χρησιμοποιούνταν είχαν μπρούτζινο πώμα, αλλά καθόλου μπαρούτι. Μετά τη λήψη εκείνη, ο υπεύθυνος για τα εφέ (και όχι ο υπεύθυνος των όπλων, που είχε ήδη σχολάσει) πάτησε τη σκανδάλη για να παροπλίσει το πιστόλι κατεβάζοντας τον “κόκορα”, με αποτέλεσμα να σφηνωθεί ένας άδειος κάλυκας στη θαλάμη του όπλου. Η επόμενη σκηνή στην οποία θα χρησιμοποιούνταν το πιστόλι ήταν εκείνη του βιασμού της Shelly. Το όπλο γέμισε με άσφαιρα (που συνήθως περιείχαν μέχρι και τριπλάσια δόση μπαρούτι από μια κανονική σφαίρα για να κάνουν κρότο). Ο Lee μπήκε στο σκηνικό κρατώντας μια χαρτοσακούλα με ψώνια που περιείχε ένα πακέτο ψεύτικου αίματος. Ο Funboy θα τον πυροβολούσε και το αίμα θα πεταγόταν. Ο σφηνωμένος κάλυκας όμως τρύπησε τη σακούλα και τραυμάτισε θανάσιμα τον Lee στην κοιλιά. Το υλικό του θανάτου του καταστράφηκε χωρίς να εμφανιστεί το φιλμ. Ο Brandon Lee, γιος του Bruce Lee, πέθανε σε ηλικία 28 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.