31 Δεκ 2015

Αποφασίστηκε: ΔΩΡΕΑΝ η είσοδος στο «Παραμυθένιο Κάστρο» στην Άρτα, από 1 έως 6 Ιανουαρίου

Ανοιχτό και επισκέψιμο το Κάστρο της Άρτας όλο το χρόνο


   Οι παλιοί έλεγαν "κοντά στον βασιλικό, ποτίζεται κι η γλάστρα" και είχαν δίκιο. Η ρήση επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά, καθώς οι έντονες διαμαρτυρίες των πωλητών (ο βασιλικός), που νοίκιασαν χώρο στο Κάστρο, για την, πολύ μικρότερη από το αναμενόμενο, προσέλευση επισκεπτών, οδήγησαν το Δήμαρχο στην απόφαση (το πότισμα) να σταματήσει η είσπραξη εισιτηρίου και η είσοδος στο «Παραμυθένιο Κάστρο» να είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους από αύριο. 1 Ιανουαρίου, έως το κλείσιμο του χωριού στις 6 Ιανουαρίου.
   Από αυτή την απόφαση θα επωφεληθούν εκατοντάδες οικογένειες (η γλάστρα), που ή δεν είχαν ή αρνούνταν να σκάσουν ένα 20ευρο για μια επίσκεψη στο Παραμυθένιο Κάστρο.
   Πολύ καλή λοιπόν η είδηση και μπράβο στο Δήμαρχο, που, έστω και καθυστερημένα, ανοίγει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό σε όλους τους δημότες, έχοντες και μη.
   Και η είδηση γίνεται ακόμη καλύτερη, καθώς, και μετά τις 6 του Γενάρη, το Κάστρο αποδίδεται στους πολίτες και στους επισκέπτες της Άρτας, ανοιχτό και επισκέψιμο όλο τον χρόνο.
   Διαβάστε  την ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων:
   "Ανοιχτό όλο το χρόνο θα είναι το Κάστρο της Άρτας, καθώς ο Δήμος Αρταίων με έγγραφό του στις 24 Δεκεμβρίου (υπ. Αριθμ. Πρωτ. 44770) προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας ζήτησε να παραμείνει το Κάστρο ανοιχτό και μετά τις 6 Ιανουαρίου, που ολοκληρώνεται το «Παραμυθένιο Κάστρο Χριστουγέννων» διαθέτοντας μάλιστα υπάλληλό του, που θα βρίσκεται στην είσοδο του Κάστρου. Η Εφορεία άμεσα συνηγόρησε θετικά και απέστειλε το σχετικό αίτημα του Δήμου στο Υπουργείο Πολιτισμού.
   Στόχος του Δήμου Αρταίων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας είναι το Κάστρο, ένα μνημείο-σύμβολο για την Άρτα, να είναι διαρκώς ανοικτό και επισκέψιμο για τους πολίτες όλο το χρόνο.
   Έτσι, σηματοδοτώντας το «ανοιχτό Κάστρο όλο το χρόνο», ο Δήμος Αρταίων και η ΑΔΑΕ-ΟΤΑ ενημερώνουν πως από αύριο 1η Ιανουαρίου 2016 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου η είσοδος στο «Παραμυθένιο Κάστρο» θα είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους από 11 το πρωί έως 9 το βράδυ!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.