5 Σεπ 2015

Φόροι και τέλη των καναλιών έγιναν απαιτητά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

- Η πρώτη δόση θα δοθεί στο τέλος Σεπτέμβρη
- Η αντίδραση των καναλαρχών δείχνει πόσο τους ενοχλεί ο ΣΥΡΙΖΑ

   Για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού πεδίου, με το νομοσχέδιο για τον δημόσιο διαγωνισμό, βάσει του οποίου θα εκχωρηθούν οι άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς, μίλησαν χθες τόσο ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στον Σεραφείμ Κοτρώτσο από τον Ρ/Σ "Παραπολιτικά 90.1 FΜ" και η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη στη Μαρίνα Μάνη από το euro2day.gr.
  ** Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε τη βούληση του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και σημείωσε ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση, αφού το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες μπήκε μπροστά, αμέσως μετά τη διαδικασία για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. «Εάν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνησή μας, αυτές τις μέρες θα ήταν στην Βουλή και θα ψηφιζόταν», είπε. Η αντίδραση των ιδιοκτητών, εξάλλου, δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει.
   Υπενθυμίζει δε ότι από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης ήταν οι αποφάσεις για την καταβολή του 2% ως τέλους χρήσης συχνοτήτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αποφάσεις οι οποίες δεν υπογράφονταν από τους προκατόχους του. Τα χρήματα αυτά έχουν ξεκινήσει να πληρώνονται από τα συνδρομητικά κανάλια, ενώ τα υπόλοιπα κανάλια έχουν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.
   ** Την απαίτηση καταβολής του φόρου 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων υπενθύμισε η Όλγα Γεροβασίλη. Ενώ η καταβολή του για το 2015 προβλεπόταν για τις αρχές του 2016, ο φόρος έγινε άμεσα απαιτητός σε δύο δόσεις, η πρώτη των οποίων πρέπει να αποδοθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου. «Αυτό ήταν ένα ακόμη "δωράκι" των προηγούμενων κυβερνήσεων στους καναλάρχες, καθώς αναβαλλόταν με αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις εδώ και πέντε χρόνια» σημείωσε.
   Η Όλγα Γεροβασίλη διαβεβαίωσε ότι «αμέσως μετά τις εκλογές θα ολοκληρωθεί η νομοθετική πρωτοβουλία για τις τηλεοπτικές άδειες», οι οποίες «θα αποδοθούν με διαφάνεια». Συμπλήρωσε επίσης, στην ίδια κατεύθυνση με τον πρώην υπουργό ότι θα αποδοθεί «και το απαιτούμενο αντίτιμο από τα δικαιώματα χρήσης των δημόσιων συχνοτήτων, τις οποίες οι καναλάρχες εκμεταλλεύονταν χαριστικά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.