26 Αυγ 2015

Τρέμουν τις εκλογές Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΛΑ.ΕΝ.

Πιέζουν για "καθυστέρηση", προσπαθώντας απεγνωσμένα να κερδίσουν χρόνο

   Παρά τη διαπιστωμένη αδυναμία της παρούσας Βουλής να δώσει άλλη κυβέρνηση, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Λαϊκή Ενότητα προσπαθούν απεγνωσμένα, όπως σημείωσαν χθες κυβερνητικές πηγές, να κερδίσουν χρόνο επιχειρώντας να σπρώξουν τις εκλογές από τις 20 στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που προκρίνουν τόσο ο Ευ. Μεϊμαράκης, όσο και οι Π. Λαφαζάνης, Φ. Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκης.
   Σε αυτή την προσπάθεια, μάλιστα, επιχειρούν να εμπλέξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πιέζοντας -είτε από κοινού (Μεϊμαράκης - Λαφαζάνης) είτε κατά μόνας (Φ. Γεννηματά)- για συσκέψεις πολιτικών αρχηγών που θα διαπιστώσουν την αυτονόητη αδυναμία συγκρότησης κυβέρνησης, την οποία επιβεβαίωσε χθες βράδυ επίσημα και η αξιωματική αντιπολίτευση.
   Η Προεδρία διαβεβαίωσε επίσημα ότι θα τηρήσει το γράμμα, το πνεύμα και τον σκοπό του Συντάγματος τονίζοντας εμφανώς την "τελολογική ερμηνεία" των συνταγματικών διατάξεων και την "ήδη διαμορφωμένη αντίστοιχη κοινοβουλευτική πρακτική" με δεδομένες τις «εξαιρετικά κρίσιμες» περιστάσεις. Οι εν λόγω διατυπώσεις παραπέμπουν στην πραγματοποίηση κύκλου επαφών με τους αρχηγούς για τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών χωρίς τεχνητή χρονοτριβή.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.