8 Αυγ 2015

Επιτάχυνση των διαδικασιών για τις έρευνες πετρελαίου σε Άρτα-Πρέβεζα

Τέλος Αυγούστου, αντί για 31 Οκτωβρίου

   Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο νέος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Παναγιώτης Σκουρλέτης αποφάσισε την επιτάχυνση της διαδικασίας παραχώρησης των τριών χερσαίων περιοχών («Άρτα - Πρέβεζα», «Αιτωλοακαρνανία» και «Βορειοδυτική Πελοπόννησος») για έρευνες πετρελαίου.
   Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη απόφαση του υπουργείου έδινε παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου για την αξιολόγηση των προσφορών που έχουν καταθέσει τα ΕΛΠΕ και η Energean.
   Με τη νέα απόφαση, οι δύο εταιρίες καλούνται να προσέλθουν για διαπραγματεύσεις το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, δηλαδή ξεκινά άμεσα το επόμενο στάδιο, που ακολουθεί την αξιολόγηση των προσφορών.
   Με αυτό τον τρόπο, η διαδικασία επιταχύνεται και επανέρχεται πολύ κοντά στο αρχικό της χρονοδιάγραμμα, το οποίο προέβλεπε ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προσφορών στις αρχές Ιουλίου και έναρξη στη συνέχεια διαπραγματεύσεων με τους υποψήφιους επενδυτές για βελτίωση των προσφορών τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.