11 Αυγ 2015

"Κλείδωσε" η συμφωνία

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, ψηφίζεται τη Πέμπτη

   Μετά από 22 ώρες συζητήσεων της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς, "κλείδωσε" η συμφωνία. Αυτό ανέφερε κυβερνητική πηγή αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με τους θεσμούς στις 8.35 το πρωί σήμερα.
   Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία έκλεισε με συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές, ενώ παραμένουν κάποιες λεπτομέρειες για τα προαπαιτούμενα που θα εξεταστούν από τα τεχνικά κλιμάκια.
   "Επετεύχθη συμφωνία. Απομένουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες συζητούνται" ανέφερε στο πρακτορείο Reuters στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, μετά το τέλος των μαραθώνιων συζητήσεων.
   Πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις δήλωσαν νωρίτερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως συμφωνήθηκε να μην ληφθεί κανένα νέο μέτρο αναφορικά με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2015-2016.
   Κατά τις ίδιες πηγές, οι στόχοι που συμφωνήθηκαν είναι πρωτογενές έλλειμμα -0,25% του ΑΕΠ το 2015, +0,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2016, +1,75% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2017 και +3,5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2018.
   Το κείμενο της συμφωνίας, στο οποίο κατέληξαν η ελληνική πλευρά και οι θεσμοί, αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή
   Αύριο, θα τεθεί ενώπιον των αρμόδιων επιτροπών του Κοινοβουλίου, ενώ την Πέμπτη το κείμενο το οποίο θα περιλαμβάνει δύο άρθρα θα έρθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.