7 Ιουλ 2015

Το δικό μας ΟΧΙ

γράφει ο Στέλιος Παππάς*

   Ο Ελληνικός λαός επέστρεψε το τελεσίγραφο και επιβεβαίωσε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει πρακτικές που τον προσβάλουν και που ακυρώνουν την κυριαρχία του.
   Οι διεθνείς αγορές αντέδρασαν νευρικά και φοβισμένα. Όσοι έχουν ποντάρει στην αδιαμφισβήτητη κυριαρχία τους, σήμερα δεν αισθάνονται ιδιαίτερα βολικά.
   Οι ηγέτες της Ε.Ε. βρίσκονται σε προφανή αμηχανία. Επενδύουν την ανικανότητα τους να αναγνωρίσουν την πολιτική τους ήττα, με εγκλίσεις προς την ελληνική κυβέρνηση να πειθαρχήσει στα κελεύσματα νεοφιλελεύθερων δογμάτων. Επιχειρούν και πάλι να μεταθέσουν την ευθύνη για το αδιέξοδο στην ελληνική κυβέρνηση.
   Οι λαοί όλης της Ευρώπης συνειδητοποιούν ότι έχουν δύναμη και δυνατότητα να ελπίζουν, αρκεί να γίνουν κοινωνοί και συμμέτοχοι στην οικοδόμηση του κοινού τους σπιτιού.
   Όσοι συμμετείχαμε σε αυτόν τον μεγαλειώδη και γοητευτικό αγώνα επιβεβαιώσαμε ότι είναι βαθύτατα ενωτικός.
   Δεν είμαστε ούτε αιθεροβάμονες, ούτε ματαιόδοξοι.
   Δεν μας διακατέχει η έπαρση του θριάμβου, αλλά η ευθύνη για την εκπλήρωση του συμβολαίου τιμής που έχουμε συνυπογράψει με τον ελληνικό λαό, αλλά και με όλους τους λαούς της Ευρώπης, για να σταματήσουμε την ανθρωπιστική καταβύθιση της ελληνικής κοινωνίας. Να σταματήσουμε την λιτότητα και να ανοίξουμε δρόμο για την Ευρώπη της Δημοκρατίας, για την Ευρώπη των λαών.
   Η μεγάλη νίκη του ΟΧΙ ανακαθορίζει το πεδίο των νέων αναμετρήσεων.
   Οι θέσεις που οι διάφορες πλευρές επιχειρούν να πάρουν μετά το Δημοψήφισμα είναι θέσεις μάχης και μαρτυρούν ότι ο δρόμος θα είναι και δύσκολος και μακρύς.
   Έχουμε στο πλευρό μας ένα λαό που δεν τον τρόμαξαν οι Ερινύες της καταστροφής. Έχουμε στο πλευρό μας τους λαούς όλης της Ευρώπης, αλλά και λαούς από όλο τον κόσμο.
   Έχουμε διάθεση διαλόγου και συγκλίσεων, γιατί κατανοούμε την ιστορική στιγμή και τον συσχετισμό δυνάμεων.
   Αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την δύναμη μας, αλλά και την επιμονή μας να υπηρετήσουμε με αποφασιστικότητα μια υπόθεση που ως κεντρικό της θεμέλιο έχει το δίκιο και την επιθυμία του λαού μας να ζήσει με αξιοπρέπεια.

*Ο Στέλιος Παππάς είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.