21 Νοε 2014

Να ενταχθεί η Παρηγορήτρια στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

Ο ΣΚΟΥΦΑΣ παίρνει την πρωτοβουλία...


   Ξέρουμε πως περνάμε κρίση. Δεν είναι μόνο η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας, δεν είναι μόνο οι καθημερινές κουβέντες, δεν είναι μόνο τα «τρομοκρατικά» δελτία ειδήσεων, δεν είναι μόνο η γνώση ότι η μόνη βεβαιότητα είναι η αβεβαιότητα. Σύμφωνοι. Μήπως, όμως, καλό θα ήταν πέρα από τις διαπιστώσεις να πάμε κι ένα βήμα παραπέρα; Εκτός από τις συλλογικές προσπάθειες να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης, θα πρέπει να δούμε «πώς θα σώσουμε τόσα κρυμμένα τιμαλφή, πώς θα συντηρήσουμε τόσες φωλιές νερού μέσα στις φλόγες;».
   Μιλάμε για τον πολιτισμό μας. Μιλάμε για την πόλη μας. Μιλάμε για τα μνημεία της. Μιλάμε για την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ πρώτα. Και φυσικά για όλα τα άλλα.
   Ο Μ/Φ Σύλλογος «ΣΚΟΥΦΑΣ», παρά τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις της στιγμής, έχει ακόμη ένα όνειρο: Να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά της Άρτας, να ενταχθεί η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
   Παίρνουμε, λοιπόν, την πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους – υπηρεσιακούς παράγοντες και μη, να ξεκινήσουμε κοινή και συντονισμένη προσπάθεια. Εδώ δε χωράνε πρωτιές, άγονες συζητήσεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Όσοι αγαπάμε τον τόπο μας- και είμαστε πολλοί- συντονιζόμαστε στον ίδιο βηματισμό με άμεσο στόχο τη δημιουργία ενός πλήρους και εμπεριστατωμένου φακέλου υποψηφιότητας για να ενταχθεί η Παρηγορήτρια στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Μακρύς ο δρόμος και δύσκολος.
   Τις επόμενες μέρες ο Σύλλογος θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και την αρμόδια αρχαιολογική Υπηρεσία, τους καθ’ ύλην αρμόδιους.
   Γιατί η Άρτα μας ενώνει.

Από το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.