23 Νοε 2014

Στο πλευρό του Αναστάσιου Τσίνα, οι μόνιμοι καθηγητές του ΤΕΙ

"αλλότρια και ιδίου οφέλους ταπεινά κίνητρα, που εκμεταλλεύονται την αγαθή πρόθεση των φοιτητών"

ΨΗΦΙΣΜΑ 
ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 
Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ
   Με το παρόν ψήφισμα θα θέλαμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας προς τον συνάδελφο Αναστάσιο Τσίνα, Καθηγητή, Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και Διευθυντή της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών, ο οποίος στα πλαίσια άσκησης των νόμιμων καθηκόντων του, μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον για την εκπαίδευση, έγινε αποδέκτης αναίτιων και προσβλητικών επιθέσεων καθαρά και μόνο σε προσωπικό επίπεδο, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα.
   Μας εκπλήσσει και μας στεναχωρεί το γεγονός ότι φοιτητές του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής διοργανώνουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας επικαλούμενοι τη δήθεν συμμετοχή καθηγητών του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, καθώς και άλλων θεσμικών φορέων της περιοχής, την απάντηση των οποίων και αναμένουμε.
   Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η παρακίνηση και η υποβολή των φοιτητών σε τέτοιου είδους ενέργειες, δεν προέρχονται από πρόσωπα, που είτε εργάζονται σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον είτε θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σ’ αυτό. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε σίγουρα εκπορεύεται από αλλότρια και ιδίου οφέλους ταπεινά κίνητρα, που εκμεταλλεύονται την αγαθή πρόθεση των φοιτητών για ποιοτική και υψηλού επιπέδου παροχή γνώσεων, γεγονός άλλωστε στο οποίο κατατείνουν οι προσπάθειες όλων των συναδέλφων καθηγητών του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου από όποια θέση και αν υπηρετούν.
   Το παρόν ψήφισμα υπογράφουν όλα τα μέλη του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου στην έδρα του Ιδρύματος την Άρτα και στις πόλεις όπου λειτουργούν τμήματά του: Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα και Ιωάννινα. Δεν έχουν υπογράψει το παρόν ψήφισμα δύο μέλη από το τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, ένα μέλος από το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ και τρία μέλη από τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας.

2 σχόλια:

  1. δεν εχει σχολιο για την ανακοινωση συντροφε Τηλεβοα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπήρξαν διάφορες επαφές και με τη Διοίκηση και με τους διδάσκοντες (μόνιμους και εξωτερικούς) και με τους φοιτητές. Οι πιο καθαροί απ΄ όλους, αυτοί που πονάνε περισσότερο αυτό που κάνουν είναι φυσικά οι σπουδαστές. Ένας μάλιστα είπε: Εγώ ήρθα στην Άρτα για να με διδάξει ο Μυστακίδης. Αν φύγει, θα φύγω κι εγώ...
      Όμως, σύντροφε, όπως θα γνωρίζεις και από την παραποτάμια διαβίωσή σου, όταν τσακώνονται οι ελέφαντες, τσαλαπατιούνται τα βατράχια. Και αυτή την στιγμή, όπως γνωρίζεις, υπάρχει ενδοελεφαντικός πόλεμος και υπάρχουν και πολλοί παράμετροι. Και για το ποιος θα ασκεί εξουσία και επειδή το Τμήμα θεωρείται "ακριβό" και επειδή κάποιοι στην Διοίκηση την έχουν δει περισσότερο εκπρόσωποι του υπουργείου και της αγοράς παρά δάσκαλοι.
      Πάντως, μέχρι στιγμής, όλοι έχουν μιλήσει, εκτός από την Διοίκηση. Έχουμε κείμενα των φοιτητών, των εξωτερικών συνεργατών, των 4, των μόνιμων, όλων εκτός από την Διοίκηση. Περιμένω να δω και επίσημα, επειδή προφορικά γνωρίζω τι λένε...
      Θα ήθελα επίσης δύο πράγματα: α) Όπως σχολίασα σε μια σαρκαστική ανάρτηση, κανένας δεν μιλάει για τα τσεκουρώματα στην χρηματοδότηση και για την πολιτική απαξίωσης των ανθρωπιστικών σπουδών (προφανώς θεωρούνται "πολυτέλεια"). Άρα λογικά, το πρόβλημα της έλλειψης χρημάτων, που έχει ως συνέπεια να μην προσλαμβάνονται μόνιμοι και να περικόπτονται οι εξωτερικοί, "καμιά σχέση δεν έχει με καμιά ακολουθούμενη πολιτική καμιάς κυβέρνησης, και γι' αυτό τον λόγο δεν υπάρχει καμιά διεκδίκηση"...
      β) Το είπα και αλλού, το γράφω και εδώ: Γνωρίζω πως κάποιοι ονειρεύονται να φορέσουν άσπρο κράνος, να κρατούν ασπίδα και να κραδαίνουν γκλομπς. Αλλά επειδή είναι ακαδημαϊκοί άνθρωποι και δεν κάνει, σκέφτονται να φέρουν απ' τα Γιάννενα. Η προτροπή μου είναι: Να μην το κάνουν. Φορτσάκηδες στην Άρτα δεν θα γίνουν ανεκτοί. Η Άρτα είναι μικρή και ο χρόνος ζυγώνει, "σύντροφε"...

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.