19 Νοε 2014

Ξέρει κανένας στην Άρτα γιατί το Ποτάμι είναι τόσο φιλοχουντικό;

- Ας απαντήσουν όσοι... πλατσουρίζουν στα θολά νερά του!!!
- Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους...


   Ούτε δυο εβδομάδες δεν είχαν περάσει από τα τερατώδη ψέματα που εκστόμισε ο “φιλόσοφος” του ποταμιού Στέλιος Ράμφος για το δήθεν μηδενικό χρέος που άφησε πίσω της η χούντα και το Ποτάμι επανήλθε στην υπόγεια φιλοχουντική στάση που εκφράζει εδώ και χρόνια ο Σταύρος Θεοδωράκης.    
  “Η εξέγερση των φοιτητών το ’73”, διαβάσαμε σε ανακοίνωση του κόμματος “ήταν μια ηρωική πράξη που έγινε κόντρα στους κομματικούς μηχανισμούς της εποχής”.


   Δεν χρειάζεται φυσικά να μπει κανείς στον κόπο να εξηγεί στον “δημοσιογράφο – πλυντήριο της Χρυσής Αυγής”, Σταύρο Θεοδωράκη, ότι στα χρόνια της δικτατορίας δεν υπήρχαν πολιτικά κόμματα.
   Το πρόβλημα άλλωστε δεν εντοπίζεται στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, αλλά στην πορεία την οποία ακολούθησε ο δημοσιογράφος – πολιτικός σε μέσα ενημέρωσης στα οποία είχε κυρίαρχο πολιτικό λόγο, όπως το Protagon.
   Ποιος μπορεί να ξεχάσει πόσες και πόσες φορές το Protagon δεν ζήτησε την κατάλυση του συντάγματος και την ανάληψη της εξουσίας από το στρατό (ή έστω την απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών στους δρόμους). Κανένας όμως δεν έδινε τότε σημασία στο νεοφιλελεύθερο και βαθιά αντιδημοκρατικό παραλήρημα των συντακτών του.
   Να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους:
   Όχι κύριε Ράμφο, η χούντα δεν άφησε μηδενικό χρέος. Όσο και αν θέλετε να στηρίξετε το καθεστώς των συνταγματαρχών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας το χρέος από 32 δισ. δρχ. το 1966 εκτινάχτηκε στα 114 δισ. δρχ. το 1974.
   Για την ακρίβεια η χούντα εκτός του ότι υπήρξε η περίοδος της μεγαλύτερης ρεμούλας και διαφθοράς από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, έστησε και ορισμένα από τα μεγάλα οικονομικά τζάκια, που σήμερα στηρίζουν την άνοδο του Ποταμιού. Αυτός είναι ο βασικός συνδετικός σας κρίκος με την επταετία και από αυτόν δεν θα μπορέσει να απογαλακτιστεί ποτέ το κόμμα των εκδοτών και των εργολάβων.
   Όχι, πολιτικέ, Σταύρο Θεοδωράκη, τα παιδιά που σκοτώθηκαν (σημ. Τηλεβόα: δες εδώ τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους και άκου εδώ την περήφανη απάντηση ενός Κρητίκαρου που τα 'ζησε από μέσα προς τις μοντέλες της Ν.Δ.) στο Πολυτεχνείο (ή μήπως θα το αρνηθείς και αυτό, όπως κάνουν στελέχη της ΝΔ) δεν πέθαναν για να καταργήσουν τους κομματικούς μηχανισμούς αλλά για να επαναφέρουν τη δημοκρατία και την ελευθερία στη χώρα – τα στοιχεία δηλαδή που οι συνεργάτες σου στο Protagon παλεύουν να καταργήσουν εδώ και χρόνια.
   Μπορείς να συνεγαλάζεσαι όσο θέλεις με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής και να του κάνεις “δύσκολες” ερωτήσεις, (όπως αν ήταν καλός μαθητής στο σχολείο), μπορείς να αντιγράφεις τη ρητορική του, κάθε φορά που κατεβαίνεις στον Άγιο Παντελεήμονα, αλλά δεν θα ξαναγράψεις εσύ την ιστορία και τους αγώνες αυτού του τόπου.
γράφει ο Άρης Χατζηστεφάνου

   σημ. Τηλεβόα: Θα ήθελα να θυμίσω ότι η μοναδική "ακτιβίστικη" (θου Κύριε) κίνηση των Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής ήταν να παν στην Χαλκιδική για να περιφρουρήσουν τις εργασίες της "Ελληνικός Χρυσός", απέναντι στον ξεσηκωμό των ντόπιων κατοίκων στις Σκουριές.
   Και αν δεν με απατά το μυαλό μου, που δεν με απατά, η "Ελληνικός Χρυσός" σχετίζεται με τον Άκτωρα και τον Μπόμπολα, που, δεν μπορεί, κάπου θα τον έχει ακουστά ο κυρ Σταύρος...

3 σχόλια:

  1. “Η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο και στη Νομική ήταν μια πολύ ηρωική και θρασύτατη ενέργεια απ’ την πλευρά των νέων εκείνης της εποχής, που πήγε κόντρα ακόμα και στους κομματικούς μηχανισμούς της εποχής που τότε λέγανε “όχι στο Πολυτεχνείο”. Οι οργανωμένοι κομμουνιστές τότε λέγανε “όχι στο Πολυτεχνείο, θα αποπροσανατολίσει την δράση μας”, οι σοσιαλιστές, οι λίγοι εκείνης της εποχής, λέγανε “όχι στο Πολυτεχνείο γιατί είναι ανεξέλεγκτοι οι φοιτητές”. Οι φοιτητές, όμως, τότε, ευτυχώς, δεν είχαν κομματικές οργανώσεις. Αν υπήρχαν κομματικές οργανώσεις το ’73, θα είχαν αποτρέψει το Πολυτεχνείο. Το Πολυτεχνείο, λοιπόν, έγινε και καλώς έγινε από ένα αυτόνομο δυναμικό κίνημα, το οποίο είπε “έξω οι Αμερικάνοi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριοι στον Τηλεβόα, είστε επιεικώς απράδεκτοι. Δημοσιεύστε ΟΛΗ τη δήλωση και μην προπαγανδίζετα ΜΕΓΑΛΑ ψέμματα προς δηνμιουργία εντυπώσεων....;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε, ο Τηλεβόας είναι ένας, είναι blog και διαχειριστής του είναι η αφεντομουτσουνάρα μου, ο Γρηγόρης ο Τατσιόπουλος.
    Το τιτίβισμα του Μπομπολοπόταμου ήταν αυτό. Αν εσύ ξέρεις κι άλλο, να μου το πεις. Από κει και πέρα, καλά πλατσουρίσματα στο ποταμάκι, Ανώνυμε Κύριε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.