9 Οκτ 2014

Ο Λουκάνικος έφυγε για έναν κόσμο χωρίς χημικά και δακρυγόνα - ΦΩΤΟ & VIDEO

Πάει να συναντήσει τον Κανέλλο...

   Ο Λουκάνικος πέθανε, ο σκύλος που δεν γνώρισε ποτέ λουρί, ο σκύλος που χαμογελούσε, έφυγε.
   Πρέπει να ήταν 10 χρονών, αλλά στην σκυλίσια ζωή του πρόλαβε να ζήσει, όσα δεν έχουν δει οι περισσότεροι άνθρωποι.
   Από το 2008, που πρωτοεμφανίστηκε, συμμετείχε σε όλες τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
   Συμμετείχε ενεργά και μαχητικά, πάντα στο πλευρό των διαδηλωτών, απτόητος από τα χημικά και τα δακρυγόνα, γαυγίζοντας στις διμοιρίες των ΜΑΤ, μερικές φορές ορμώντας εναντίον τους και τρώγοντας, ουκ ολίγες φορές, γκλομπιές και κλωστιές.
   Μέχρι και Τροϊκανούς "υποδέχτηκε" μια φορά, με τον δικό του τρόπο, έξω από το υπουργείο Οικονομικών...
   Γι αυτό, ο Λουκάνικος έγινε σύμβολο αγώνα, τραγούδι και πρωτοσέλιδο στις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου. Το περιοδικό Times τον έκανε εξώφυλλο, το BBC έκανε ειδικό ρεπορτάζ για χάρη του και τώρα, η είδηση του θανάτου του κάνει τον γύρο του κόσμου.
   Ο Λουκάνικος έφυγε για έναν κόσμο χωρίς χημικά και δακρυγόνα. Πάει να συναντήσει τον Κανέλλο, μια άλλη "ηρωική" μορφή των διαδηλώσεων. Κάποιος άλλος ατίθασος σκυλάκος θα πάρει την θέση του, αλλά, όπως λέει κι ο Πιτσιρίκος, έτσι θα τον θυμόμαστε πάντα τον cool Λουκάνικο: να χαμογελάει. Γιατί ο Λουκάνικος χαμογελούσε.








1 σχόλιο:

  1. Ο Λουκάνικος μπαίνει στο σύνολο των ιστορικών σκύλων, στην πρωτοκαθεδρία των οποίων είναι: ο Άργος της Οδύσειας, ο Χάτσικο, που προς τιμήν του έγινε η ταινία με τον Ρίτσαρντ Γκιρ, ο σκύλος του ηρωικού τηλεγραφητή, που αναφέρεται στο βιβλίο Μιχαήλ Στρογγώφ του Ιουλίου Βερν κι άλλοι πολλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.