2 Μαΐ 2014

Ο Κρίτων Αρσένης σε περιοδεία στην Άρτα ενάντια στην πώληση των υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ

- Στις 1:30 στο Πουρνάρι με τους εργαζόμενους για τη νέα ερώτηση-«καταγγελία» που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
- Στις 8:30 στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της "Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής"

   Την πλήρη αντίθεσή του στην εκχώρηση σε ιδιώτες των υδροηλεκτρικών μονάδων «Πουρνάρι Ι και ΙΙ» στον ποταμό Άραχθο μέσω της δημιουργίας της «μικρής ΔΕΗ» από την κυβέρνηση, εκφράζει ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσένης, ο οποίος στη 1.30 μ.μ. θα αναπτύξει στους εργαζόμενους στο Πουρνάρι και τους τοπικούς φορείς τη νέα ερώτηση-«καταγγελία» που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
   Ο Κρίτων Αρσένης προβάλλει σθεναρές αντιρρήσεις στην παραχώρηση σε ιδιώτες υδροηλεκτρικών φραγμάτων, όπως το Πουρνάρι I και II, διερωτώμενος μάλιστα, ποια ήταν τα οικονομοτεχνικά κριτήρια, βάσει των οποίων επιλέχθηκαν προς πώληση οι συγκεκριμένες υδροηλεκτρικές μονάδες.
   Επισημαίνει επίσης ότι η εκχώρηση θα επιτρέψει στον νέο ιδιώτη ιδιοκτήτη της «μικρής ΔΕΗ» να διαχειριστεί και να εκμεταλλευτεί όλους τους υδάτινους πόρους των περιοχών αυτών, καθώς και τα ποτάμια και τις λίμνες που τροφοδοτούν τις μονάδες.
   Θα επηρεάσει επίσης άμεσα τις τοπικές κοινωνίες σε μια σειρά από σοβαρότατα θέματα που αφορούν στο κόστος άρδευσης για την αγροτική παραγωγή, την ύδρευση, την διαχείριση των υδάτων σε περιόδους πλημμυρών, τη διαχείριση των παραλίμνιων και παραποτάμιων περιοχών καθώς και των βιοτόπων τους και τις αντισταθμιστικές υποχρεώσεις της ΔΕΗ προς τις συγκεκριμένες περιοχές.
   Στις 8.30 το βράδυ ο Κρίτων Αρσένης θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της "Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής", της αυτοδιοικητικής παράταξης για τον Δήμο Αρταίων, που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
   Επόμενοι σταθμοί το Σάββατο, 3 Μαΐου, η Πάτρα, το αεροδρόμιο Άραξος και το Αγρίνιο ενώ την Κυριακή, 4 Μαΐου θα συνεχίσει την περιοδεία του στην Πρέβεζα και στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

2 σχόλια:

  1. vre aytos pasoktzhs den einai ...ti thelei edw...mallon myristhke kalh thesoyla

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TA PASOKIA STHN PREVEZA MYRISTHKAN KALO METSOBONE KAI MPHKAN STO MANTRI TOY BLAXOY

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.