23 Οκτ 2013

Ίσως και μέσα στην εβδομάδα οι αιτήσεις για τις 28.000 θέσεις στα πεντάμηνα Κοινωφελούς Εργασίας

- Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης
- Ποια είναι τα κριτήρια κατάταξης

   Στο ΑΣΕΠ για έγκριση βρίσκεται η προκήρυξη για τις 28.000 νέες θέσεις στα πεντάμηνα του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Η τελική έγκριση αναμένεται να δοθεί από μέρα σε μέρα, ώστε μέσα στην εβδομάδα να ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων.
   Από τις 30.000 θέσεις, οι 15.000 θέσεις θα καλυφθούν από τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία (ΟΑΕΕ, ΕΟΠΠΥ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ, ΕΚΚΑ, ΕΙΚ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ΕΤΑΤ, ΝΑΤ, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ, ΤΑΠΙΤ, ΤΑΥΤΕΚΩ), το υπουργείο Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, το υπουργείο Δικαιοσύνης (Γενική Επιτροπεία της Επικράτειας των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, Άρειος Πάγος, Ειρηνοδικεία, Πταισματοδικεία, Πρωτοδικεία, Εισαγγελίες, Εφετεία, Καταστήματα Κράτησης, Συμβούλιο της Επικρατείας, Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων, Υπηρεσίες Επιτρόπων), τα ΚΕΠ και τα Λιμάνια, ενώ οι 1.000 θέσεις θα καλυφθούν από τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για θέσεις όπως Διοικητικοί Οικονομικού, Λογιστικού και Γραμματέων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
   Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: Διοικητικού, Οικονομικού, Κοινωνιολογίας, Κοινωνικών Λειτουργών, Πληροφορικής και δικτύων, Επαγγελμάτων Υγείας, Χημικών-Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων και Αρχιτεκτόνων-Πολιτικών Μηχανικών.
   Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα θα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
      1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
      2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
      3. Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
      4. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και
      5. Άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
   Οι ωφελούμενοι που θα επιλεγούν θα καταταγούν στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής:
      1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες,
      2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες,
      3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό,
      4) Ηλικία και
      5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.
   Αν σκεφτεί κανένας ότι στην πρώτη προκήρυξη που αφορούσε 10.000 θέσεις ΥΕ, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 150.000, εύκολα φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι για αυτές τις 28.000 θέσεις των 420 (κάτω των 25 ετών) - 490 ευρώ 9για τους μεγαλύτερους), θα γίνει... χαμός!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.