19 Αυγ 2013

Ο Κώστας Μπάρκας για τον νεαρό που σκοτώθηκε για 1,40 ευρώ...

- Η μνημονιακή συγκυβέρνηση, ενώ καταργεί τις έκτακτες εισφορές στα κότερα και στις πισίνες, θυμάται τα ελλείμματα μόνο όταν αντιμετωπίζει λαϊκά αιτήματα και ανάγκες...
- Για τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, η κοινή λογική απέχει έτη φωτός από το να πηδάνε οι άνεργοι νέοι από τα τρόλεϊ και οι χρεωμένοι από τα μπαλκόνια...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Στις 13/8/2013, ο 19χρονος Αθανάσιος Καναούτης, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου επιβατών στο τρόλεϊ που εκτελούσε το δρομολόγιο «Αθήνα - Περιστέρι» επειδή δεν είχε χρήματα να πληρώσει το εισιτήριο του. Ο θάνατος του 19χρονου δείχνει για ακόμα μία φορά πόσο πολύ υπολογίζει η κυβέρνηση τη ζωή των νέων ανθρώπων. Αποδεικνύει ότι να είσαι νέος σήμερα στην Ελλάδα ισοδυναμεί με κακούργημα. Σημαίνει να πνίγεσαι στην ανεργία, να μην έχεις δυνατότητα να μετακινηθείς ελεύθερα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πόλη, να χάνεις τη ζωή σου στην προσπάθειά σου να ζεσταθείς με αυτοσχέδιο μαγκάλι, να ζεις διαρκώς στην ανασφάλεια και το φόβο.
    Μετά το τραγικό γεγονός του θανάτου του 19χρονου, η κυβέρνηση βρίσκεται προ των ευθυνών της. Θα όφειλε, αν της έχει απομείνει στοιχειώδης κοινωνική ευαισθησία, σήμερα κιόλας να θεσμοθετήσει την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπως είχαμε επισημάνει ήδη από την επίκαιρη ερώτηση που εισηγηθήκαμε την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013.
    Δυστυχώς, η τότε απάντηση του Υπουργού Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χατζηδάκη προς το Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα, ήταν ενδεικτική της απροθυμίας και του κυνισμού του, να θεσμοθετήσει έστω και ένα μέτρο ελάχιστης κοινωνικής ευασθησίας, αποποιούμενος της συνταγματικής υποχρέωσης της κυβέρνησης να διασφαλίσει τις μετακινήσεις των εκατομμυρίων ανέργων συμπολιτών πανελλαδικά, αναμασώντας τα ίδια επιχειρήματα περί τρόικας, μνημονιακών υποχρεώσεων και ελλειμμάτων. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση, ενώ καταργεί τις έκτακτες εισφορές στα κότερα και στις πισίνες, θυμάται τα ελλείμματα μόνο όταν αντιμετωπίζει λαϊκά αιτήματα και ανάγκες.
    Αντί να νομοθετήσουν άμεσα την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων στα ΜΜΜ πανελλαδικά με επίδειξη της κάρτας ανεργίας τους, με παράλληλη μέριμνα για φθηνό κόμιστρο σε άλλες κοινωνικές κατηγορίες που συνθλίβονται από την μνημονιακή πολιτική (απλήρωτοι εργαζόμενοι, επισφαλώς εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, στρατευμένοι, φοιτητές, μαθητές, μετανάστες). σε μια περίοδο που η πραγματική ανεργία αγγίζει το 35%, η κυβέρνηση βάζει μπάρες και ελεγκτές, αποκλείοντας εκατομμύρια συμπολίτες μας από τα στοιχειώδη, σήμερα, που η κοινωνική πλειοψηφία δεν μπορεί να επιβιώσει, ασφυκτιά, αυτοκτονεί. Από όλες τις -διαφυγές που υπάρχουν στην χώρα, η κυβέρνηση ασχολείται με την “εισητηριοδιαφυγή”.
    Η λογική των υπουργών της συγκυβέρνησης που δεν στοιβάζονται στα τρόλεϊ, που δεν ζουν στην φτώχεια, αδυνατεί να κατανοήσει την «καθημερινότητα της απόγνωσης» για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, η κοινή λογική απέχει έτη φωτός από το να πηδάνε οι άνεργοι νέοι από τα τρόλεϊ και οι χρεωμένοι από τα μπαλκόνια. Κοινή λογική για τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί η αξιοπρέπεια στις μετακινήσεις, στην εργασία, στην ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.