14 Νοε 2012

Kατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις απολύσεις

Θα παραστούν και οι τοπικοί βουλευτές;

   Οι εξελίξεις τρέχουν και οι αυτοδιοικητικοί τρέχουν να τις προλάβουν. Δεν γνωρίζω αν πριν την ψήφιση των μέτρων, εκείνη την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, πήραν τηλέφωνο τους κυβερνητικούς βουλευτές Γιώργο Στύλιο και Χρήστο Γκόκα, για να τους πουν ότι με το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, καταδικάζουν τους Δήμους, τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες. Ίσως να είχαν υποτιμήσει τα μέτρα, ή ακόμη και να μην τα είχαν... διαβάσει!
   Στην Αθήνα όμως, αυτοί που εφαρμόζουν τα μέτρα δεν αστειεύονται και αμέσως έδειξαν τις διαθέσεις τους.
   Γι αυτό τον λόγο, ύστερα από την εγκύκλιο του Μανιτάκη με τον εκπληκτικό τίτλο: "Νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα" και των μαζικών απολύσεων εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και ώρα 7:00μ.μ., με το παρακάτω έκτακτο θέμα ημερήσιας διάταξης:
«Λήψη απόφασης για τις επιπτώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά τη ψήφιση του Ν. 4093/2012»
    "Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα διότι μετά την έγκριση του Μεσοπρόθεσµου Πλαισίου Δηµοσιονοµικής Στρατηγικής 2013-2016 - Επείγοντα Μέτρα Εφαρµογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσµου Πλαισίου Δηµοσιονοµικής Στρατηγικής 2013-2016, θίγονται άμεσα τα συμφέροντα του Δήμου εφόσον προβλέπονται περικοπές πόρων, απολύσεις εργαζομένων και δημιουργία «Παρατηρητηρίου» στους Δήμους."

   Προβλέπεται μεγάλη συμμετοχή από εργαζόμενους στο Δήμο, οι οποίοι κατά τη μεσημεριανή Γενική Συνέλευση παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα μαχητικοί και αποφασισμένοι. Ίσως θα ήταν μια καλή ευκαιρία για τους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού Άρτας, Γιώργο Στύλιο και Χρήστο Γκόκα, να έρθουν και να πείσουν τον κόσμο ότι θα... σωθούν δια της απολύσεως!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.