1 Μαΐ 2012

Πανικός από τις μυστικές δημοσκοπήσεις

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης οι πρώην "μεγάλοι"

   Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκονται τα επιτελεία των πάλαι ποτέ "μεγάλων" κομμάτων, μόλις έξι μέρες πριν τις εκλογές. Οι μυστικές κυλιόμενες έρευνες που διεξάγονται, δείχνουν ότι το κλίμα δεν έχει αλλάξει, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και Ν. Δ., ενώ οι δημοσκόποι καταγράφουν πρωτοφανείς αλλαγές στη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος, αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο... "σεισμικών ανακατατάξεων" το βράδυ των εκλογών.
   Όπως δημοσίευσε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η συσπείρωση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παραμένει ιδιαίτερα χαμηλή, ενώ ο δικομματισμός μετά βίας αποσπά το 40% της πρόθεσης ψήφου.
   Μεγάλες απώλειες καταγράφει και η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη, που χάνει μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων της, που ως επί το πλείστον δηλώνουν αναποφάσιστοι.
   Αντίθετα με την Δημοκρατική Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει αξιοσημείωτη άνοδο, ενώ τα ποσοστά του είναι σταθερά διψήφια, κάτι που δείχνει ότι η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα αποδίδει στο αντιμνημονιακό ακροατήριο.
   Έντονη δυναμική εξακολουθεί να αναπτύσσει το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» του Πάνου Καμμένου, με ποσοστά σταθερά διψήφια αλλά και η Χρυσή Αυγή. Ιδιαίτερα σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας, η Χρυσή Αυγή καταγράφει ποσοστά 6%-9%.
 
Πέμπτο το ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών
   Ενδιαφέρον έχουν και οι μετρήσεις στη Β' Αθηνών, τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, όπου είναι εγγεγραμμένο το 14% του εκλογικού σώματος. Εδώ, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην πέμπτη θέση και η ΝΔ στην τρίτη, ενώ και τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν μονοψήφια ποσοστά. Σε ορισμένες δημοσκοπήσεις, τις πρώτες θέσεις στη Β' Αθηνών καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ.

1 σχόλιο:

  1. Φιλτατε τηλεβοα ,κι ομως υπάρχει δημοσκόπηση στη προσωπικη σελιδα του κ.ΣΤΥΛΙΟΥ απο τον Αχόρταγο που τον βγάζει πρωτο στην Αρτα ,διασταυρωσε το κι αν αληθεύει να τον φωνάξουμε κι εμεις στη πολυκατοικια ,κατι θα παρει κι απο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.