15 Απρ 2012

Πρώτο Πάσχα με... στρατόπεδα χωρίς πολιτικούς!

- Ακόμη και ο ΥΕΘΑ προτίμησε να στείλει... μήνυμα! 
- Ο φόβος φυλάει τα... έρημα!

   Υπό τον φόβο των αποδοκιμασιών και των πιθανών αντιδράσεων από πολίτες, οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων δεν έκαναν φέτος την καθιερωμένη πασχαλιάτικη επίσκεψη σε στρατόπεδα.
   Έτσι, για πρώτη φορά και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αντί για τα κόκκινα αυγά των στρατιωτών, προτίμησαν να σπάσουν την... παράδοση!
   Φέτος, οι επικοινωνιολόγοι των δύο επιτελείων πρότειναν σε Βαγγέλη Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά να μην συνεχίσουν φέτος την παράδοση των στρατοπέδων. Εκείνο που φοβήθηκαν περισσότερο ήταν οι πιθανές αντιδράσεις που μπορεί να είχαν από γονείς φαντάρων, αλλά και ενδεχόμενες συγκεντρώσεις πολιτών έξω από τα στρατόπεδα, που θα τους χαλούσαν την προεκλογική επίσκεψη.
   Έτσι επινόησαν την επίσημη δικαιολογία ότι λόγω κρίσης δεν υπάρχουν από πέρυσι πασχαλινά γλέντια στα στρατόπεδα.
   Τώρα πώς κολλάει αυτή η δικαιολογία με το ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε την 2η μονάδα καταδρομών στην Νάουσα ή με το ότι τέτοια ημέρα πέρσι ο Αντώνης Σαμαράς είχε επισκεφθεί το στρατόπεδο στην Τρίπολη, αυτό είναι κάτι που μόνο οι χρυσοπληρωμένοι επικοινωνιολόγοι του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. μπορούν να απαντήσουν.
   Και ακόμη κι έτσι να ήταν (που δεν ήταν), θα μπορούσαν να κάνουν μια συμβολική επίσκεψη, έτσι για το καλό, που λέει ο λόγος. Ήταν ανάγκη να υπάρχουν γιορτές και παράτες;
   Αλλά δεν ήταν μόνο αυτοί. Για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν επισκέφτηκε κάποια μονάδα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
   Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για άγνωστους λόγους δεν επισκέφθηκε κανένα στρατόπεδο, αλλά προτίμησε να στείλει, μέσω του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ), το ακόλουθο μήνυμα:
   «Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, στρατιώτες, σμηνίτες, ναύτες, Την αναστάσιμη αυτή ώρα που οι Έλληνες είναι κοντά στις οικογένειές τους και στα αγαπημένα τους πρόσωπα, εσείς συνεπείς στο καθήκον και στην αποστολή σας επαγρυπνείτε για την ασφάλεια της πατρίδας μας. Η σκέψη μου είναι κοντά σας και μαζί με το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, η ευχή μου να είστε υγιείς και δυνατοί. Η Πολιτεία και η κοινωνία σας στέλνουν μήνυμα αγάπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.