7 Μαρ 2012

Συνέντευξη Τύπου των Πολιτών ενάντια στα Χαράτσια στην Άρτα

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΚΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ

   Σήμερα, Τετάρτη 7 Μαρτίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στα γραφεία του πρώην ΣΕΣ, στον πεζόδρομο της ΣΚΟΥΦΑ στην Άρτα, οι Πολίτες ενάντα στα Χαράτσια παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ Συνέντευξη Τύπου πάνω στις νεότερες εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα του χαρατσιού της ΔΕΗ.
   Διαβάστηκε υπό μορφή Δελτίο Τύπου η εισήγηση και ακολούθως οι δημοσιογράφοι απηύθυναν ερωτήσεις στην τριμελή επιτροπή που εκπροσώπησε την κίνηση των Πολιτών της Άρτας.
   Είμασταν εκεί, εκπροσωπώντας την τοπική κίνηση, η Λίτσα Κιτσαντά, μία εκ των τριών συμπολιτών μας που έχει κάνει και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της ΔΕΗ, ο Δημήτρης Χουλιάρας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας και ο γράφων, Γρηγόρης Τατσιόπουλος, που επί τόσο καιρό συγκεντρώνω καθημερινά τα δικαιολογητικά των συμπολιτών μας και τα προωθώ για να συμπεριλαμβάνονται στα ομαδικά εξώδικα που συντάσσουνε δικηγόροι. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Οι Πολίτες ενάντια στα Χαράτσια αισθάνονται την ανάγκη να συγκαλέσουν τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, για να επικοινωνήσουν με τον κόσμο της Άρτας τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με το διαβόητο πλέον χαράτσι της ΔΕΗ.
   Όπως γνωρίζετε, την Παρασκευή 2 Μαρτίου η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε, προτάσσοντας την προστασία των καταναλωτών, ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση που το ειδικό τέλος ακινήτων δεν πληρωθεί μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
   Έτσι, κατ’ εφαρμογή της ετυμηγορίας του ΣτΕ κανένας καταναλωτής δεν κινδυνεύει με διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, σε περίπτωση που δεν έχει πληρώσει καμία από τις δόσεις του ειδικού τέλους ακινήτων.
   Αυτή η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει απόλυτα τους πολίτες που εξ αρχής εναντιώθηκαν στο αντισυνταγματικό και παράνομο χαράτσι, που κατ΄ ευφημισμό βαφτίστηκε «τέλος» για να χωρέσει εκβιαστικά μέσα στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Να θυμίσουμε ότι στις 19 Ιανουαρίου, όταν η συγκεκριμένη κίνηση έλαβε σάρκα και οστά στην Άρτα, στο ψήφισμα που εκδόθηκε αναφέραμε:
   «Το χαράτσι αυτό είναι άδικο, παράνομο και αντισυνταγματικό!   Αποκαλείται ως τέλος ένας φόρος χωρίς καμία ανταποδοτική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, μετατρέπει ως φοροεισπράκτορα του κράτους μία ιδιωτική εταιρία (όπως είναι η ΔΕΗ) και συνδέει ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, με την καταβολή ενός φόρου, η άρνηση πληρωμής του οποίου έχει σαν συνέπεια τη στέρηση αυτού, πράγμα που αντίκειται τόσο στο Σύνταγμα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Κοινοτική Νομοθεσία. Η ηλεκτρική ενέργεια είναι αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού της κοινωνίας.»
   Όπως καταλαβαίνετε, αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι με την εξέλιξη της υπόθεσης και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί αυτό το κύμα αντίστασης στο εκβιαστικό, αβάστακτο χαράτσι. Ο μεγαλύτερος έπαινος βέβαια ανήκει στον απλό κόσμο, που παρά τον βομβαρδισμό άμεσων και έμμεσων απειλών, δεν υπέκυψε στον αντισυνταγματικό εκβιασμό.
   Είναι βέβαιο ότι αυτοί που εμπνεύστηκαν το Χαράτσι και έχουν θέσει τον λαό της Ελλάδας στην Προκρούστειο κλίνη των στόχων του Μνημονίου θα αντεπιτεθούν, χωρίς να ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα θύματα που αφήνουν πίσω τους. Ήδη απεργάζονται νέα σχέδια, νέα χαράτσια, νέους τρόπους να απομυζήσουν τον κόπο και τον ιδρώτα των Ελλήνων για να καλύψουν τα δικά τους ελλείμματα ικανότητας, ηθικής και δημοκρατικής νομιμοποίησης.
   Δεν φοβόμαστε πλέον. Γνωρίζουμε πια και εσείς και εμείς τον τρόπο να αντιδράσουμε στα σχέδιά τους: Μαζική, συλλογική, συντονισμένη και απόλυτα νόμιμη αντίσταση στις απάνθρωπες επιθέσεις τους. Εδώ, στα γραφεία του πρώην ΣΕΣ είχαμε χαράξει την πρώτη γραμμή άμυνας και στεφθήκαμε νικητές. Εδώ, θα συνεχίσουμε την αντίστασή μας, εμείς, εσείς, οι εκατοντάδες των συμπολιτών μας που συμπεριλήφθηκαν σε ομαδικά εξώδικα εναντίον του φοροεισπράκτορα, της ΔΕΗ.
   Στην αρχή είχαμε σαν σύνθημα: ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. Αυτό το κερδίσαμε ήδη. Το νέο μας σύνθημα είναι: ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΚΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ

   σημ.Τηλεβόα: Δεν είμαι πρόχειρος να σας δώσω τις πολύ καίριες ερωτήσεις και τις (θέλω να πιστεύω) διαφωτιστικές απαντήσεις, καθώς ήμουν από την πλευρά των ερωτώμενων και έδινα απαντήσεις, οπότε δεν μπορούσα να κρατήσω σημειώσεις. Αύριο θα δανειστώ ρεπορτάζ από κάποιο τοπικό ΜΜΕ και θα σας το δώσω.
   Επίσης, όποιος έχει οποιαδήποτε απορία, μπορεί να επικοινωνεί μαζί μου στο e-mail του ΤΗΛΕΒΟΑ και ευχαρίστως να σας δίνω όποια πληροφορία χρειάζεστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.