4 Οκτ 2011

Αποκαθηλώστε την πινακίδα, προστατέψτε την Αγία Θεοδώρα!

- Αταίριαστη πινακίδα "λερώνει" την Αγία Θεοδώρα 
- Αφορά έργο που έχει τελειώσει εδώ και χρόνια

Είναι πραγματικά κρίμα, ενώ ξοδεύονται τόσα χρήματα για να διαφημισθεί τουριστικά η Άρτα, ενώ προσκαλούμε ξένους δημοσιογράφους για να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές της, εμείς να μην κάνουμε κάποια απλά πράγματα, που δεν κοστίζουν τίποτε, για να εξαλείψουμε ατέλειες, που υποβιβάζουνε όχι μόνο το τουριστικό πτοϊόν, αλλά και την πολιτιστική της υπόσταση.
Η Άρτα, που εκτός από τις φυσικές ομορφιές του Αμβρακικού και των Τζουμέρκων, θα έπρεπε να έχει σα ναυαρχίδα της την πολιτιστική της παράδοση και τα μνημεία της, εμφανίζει μια ανεξήγητη αδιαφορία για την προστασία και την ανάδειξή τους.

Εξηγούμαι: Στην εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας έγιναν έργα συντήρησης των τοιχογραφιών, ένα έργο χρηματοδοτούμενο από το ΠΕΠ Ηπείρου 2000-2006.
Το έργο τελείωσε, η πινακίδα όμως παρέμεινε και όχι μόνο...


υψώνεται αταίριαστη δίπλα στο περίφημο βυζαντινό μνημείο, αλλά χρησιμοποιείται και ως πίνακας γραφής συνθημάτων, παρουσιάζοντας την άσχημη εικόνα που βλέπετε στην φωτογραφία.
Είναι καιρός να απομακρυνθεί και να σταματήσει να μειώνει την αισθητική, πολιτιστική, αλλά και θρησκευτική αξία της Αγίας Θεοδώρας της Άρτας. 

Και ακριβώς για τους ίδιους λόγους, ας εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για παράνομο παρκάρισμα στον αύλειο χώρο, που έχει μετατραπεί σε απέραντο parking.

3 σχόλια:

  1. H παραμονή της πινακίδας αποτελεί συμβατικό όρο της χρηματοδότησης από την Ε.Ε. Δε φεύγει ποτέ. ΆΛλο αν πρέπει να αντικατασταθεί με νέα που δε θα έχει συνθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνώμη, αλλά πρέπει να αμφισβητήσω το "ποτέ". Σαφώς είναι συμβατική υποχρέωση η ενημέρωση για την χρηματοδότηση ή τη συγχρηματοδότηση από την Ε.Ε. ενός έργου, για όσο καιρό "τρέχει" το πρόγραμμα, αλλά όχι εσαεί.
    Εάν ίσχυε αυτό, τότε δεν θα βλέπαμε τίποτε άλλο, παρά μπλε πινακίδες από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, διότι τίποτε δεν έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια χωρίς έστω την συγχρηματοδότηση της Ένωσης.
    Εάν όμως σφάλλω, τότε ευχαρίστως να αντικαταστήσω την επικεφαλίδα με νέα, που θα λέει: "Καθαρίστε την πινακίδα, προστατέψτε την Αγία Θεοδώρα!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπορει επισης και να αλλαξει σημειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.