30 Σεπ 2011

Καχριμάνης: Επιβεβλημένη η συνέχιση της λειτουργίας του Τελωνείου Άρτας

- Προωθούνται αποφάσεις για την κατάργηση του τελωνείου Άρτας;
- Η συνέχιση της λειτουργίας του είναι επιβεβλημένη
- Χειρίζεται πάνω από 3.500 υποθέσεις ετησίως
- Κατατάσσεται στην 3η θέση ανάμεσα στα τελωνεία της Ηπείρου

Η παρέμβαση του Περιφερειάρχη έγινε με βάση ενδείξεις, ότι προωθείται απόφαση για την κατάργηση του τελωνείου Άρτας.
Έτσι, στο σημερινό του έγγραφό ο Περιφερειάρχης, επαναφέρει το ζήτημα του Τελωνείου της Άρτας, για το οποίο σε έγγραφο που είχε αποστείλει την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 τόνιζε και τα εξής:

«Η συνέχιση της λειτουργίας του Τελωνείου είναι επιβεβλημένη και οικονομικά συμφέρουσα και για την Πολιτεία, καθώς από στοιχεία που έχουν τεθεί υπόψη μας, προκύπτει ότι


χειρίζεται άνω των 3.500 υποθέσεις σε ετήσια βάση, ενώ από πλευράς εσόδων κατατάσσεται στην 3η θέση ανάμεσα στα τελωνεία της Ηπείρου.
Ενδεικτικά σας ενημερώνουμε ότι υπέρ της διατήρησης του Τελωνείου Άρτας συνηγορεί το γεγονός ότι μέσω αυτού προωθούνται οι εξαγωγικές δραστηριότητες προς τρίτες χώρες (Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Ελβετία, Αλβανία, Ρωσίας, Ουκρανία, Ισραήλ, Τουρκία, Ιράκ, Αίγυπτο, Μαρόκο, Ινδονησία κ.α.) ευπαθών αγροτικών προϊόντων, αλιευμάτων, φυτωρίων κ.α.. Δραστηριότητες που αναμένεται να αυξηθούν τα προσεχή έτη, με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.
Πέραν αυτών, το Τελωνείο Άρτας εξυπηρετεί ή ελέγχει δεκάδες άλλους πολίτες και επιχειρήσεις, όπως αποσταγματοποιούς τσίπουρου κ.α.
»
Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζει ότι η μετακίνηση, σε καθημερινή βάση τελωνειακών υπαλλήλων από άλλα τελωνεία της Ηπείρου προς την Π. Ε. Άρτας, θα είναι αναποτελεσματική για την παραγωγική και εξαγωγική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.