7 Μαρ 2021

Σε οριακό σημείο το Νοσοκομείο Άρτας, με 37 ασθενείς Covid-19 - VIDEO

- Αύρα Λυκούρη: Δύσκολη η κατάσταση, έχουν ξεπεραστεί όλες οι προβλέψεις
- Χρειάστηκε να εκκενωθεί η Ουρολογική Κλινική, προκειμένου να διαμορφωθεί με κλίνες Covid
- 106 ασθενείς στα νοσοκομεία της Ηπείρου


   Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων στην Ήπειρο αποτυπώνεται πλέον και στο δημόσιο σύστημα υγείας.
   Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στα Νοσοκομεία Φιλιατών και Άρτας τα οποία βρίσκονται σε οριακό σημείο.
   Στην Άρτα νοσηλεύονται 37 ασθενείς, με ορισμένους να έχουν διακομισθεί από την περιοχή της Αμφιλοχίας, αλλά και της Φιλιππιάδας.
   Το νοσοκομείο χρειάστηκε να εκκενώσει την Ουρολογική Κλινική, τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να τη διαμορφώσει με κλίνες για ασθενείς Covid. Τα βαριά περιστατικά, που χρειάζονται διασωλήνωση, μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
   Στο όριο βρίσκεται και το Νοσοκομείο Φιλιατών, το οποίο νοσηλεύει 13 ασθενείς στις κλίνες Covid και ελπίζει σε κάποιο εξιτήριο ώστε να εκκενωθεί κρεβάτι και δύο στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
   Στο Χατζηκώστα νοσηλεύονται 15 ασθενείς στις Μονάδες Λοιμωδών με τα διαθέσιμα κρεβάτια να ανέρχονται σε εννέα και δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
   Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έχει θέσει σε λειτουργία την τρίτη Μονάδα Λοιμωδών. Μέχρι σήμερα νοσηλεύονται 31 ασθενείς ενώ έξι είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
   Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αντέχει στην πίεση των ημερών αυτών καθώς έχει τη δυνατότητα να θέσει σε λειτουργία και την τέταρτη ΜΕΛ όπως είχε πράξει και τον περασμένο Νοέμβριο.
   Διευκρινίζεται ότι οι αριθμοί μπορούν να αλλάξουν καθώς η κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή και οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται.

   Πριν λίγες μέρες, η Αύρα Λυκούρη, η διευθύντρια της Πνευμολογικής Κλινικής και της Μονάδας Covid του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Ειρήνη Κατσούλα, στο arta2day, όπου περιέγραφε τη μεγάλη πίεση και τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται το Νοσοκομείο, επισημαίνοντας ότι έχουν ξεπεραστεί όλες οι προβλέψεις σχετικά με τον αριθμό των ασθενών, τη στιγμή που δεν υπάρχουν ούτε οι διαθέσιμοι χώροι, αλλά ούτε και το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
   Να σημειωθεί ότι την ημέρα της συνέντευξης οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Covid ήταν 25. Σήμερα είναι 37! 

   Δείτε το video της συνέντευξης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.