4 Νοε 2020

Χάνεται ο έλεγχος της πανδημίας με ευθύνη της κυβέρνησης

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποτίμηση της πανδημίας και εμπόριο ελπίδας


   Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία βρέθηκε η πορεία της πανδημίας, με την αξιωματική αντιπολίτευση να τονίζει ότι ο έλεγχος έχει αρχίσει και ξεφεύγει με ευθύνη της κυβέρνησης. 
   Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποτίμηση της πανδημίας και εμπόριο ελπίδας με ευχές για ένα εμβόλιο το οποίο, δυστυχώς, ακόμη δεν υπάρχει. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.. υπογράμμισε εμφατικά την ανάγκη για πρωτοβουλίες του κόμματος και όλων των στελεχών μέσα στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία και με τις οποίες θα πρέπει να μάθει το κόμμα να λειτουργεί. 
   Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, επισήμανε ότι πλέον ο έλεγχος τείνει να χαθεί. 
   Την ίδια στιγμής και ενώ επισήμως περισσότερα από 530 σχολεία ή τμήματα είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων, ο τομεάρχης Παιδείας, Νίκος Φίλης, φέρεται να επισήμανε ότι πλέον και στα σχολεία τα κρούσματα πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο, αγγίζοντας τα ποσοστά του γενικού πληθυσμού. 
   Σε κάθε περίπτωση, στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακολουθήσει την πολιτική τυμβωρυχίας της ΝΔ, καθώς αντίθετα με το κυβερνών κόμμα, βάζουν πάνω από όλα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ασκείται κριτική για αδράνειες και αμέλειες που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο. 
   Κατά την συνεδρίαση τονίστηκε επίσης πως τα νέα lockdown μαρτυρούν την ολική αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της κρίσης, καθώς στους οκτώ μήνες που μεσολάβησαν δεν υπήρξε στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. 
   Έγινε επίσης ειδική αναφορά στο δόγμα της κρατικής καταστολής που προωθεί η κυβέρνηση Χρυσοχοΐδη, καταστολή που εκτιμάται ότι θα ενταθεί το προσεχές διάστημα ώστε να ικανοποιήσει το ακροατήριο της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.