10 Νοε 2020

Η κυβερνητική θεωρία τού ρακούν

Αρκεί μια πρόχειρη ματιά σε αυτά που λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να καταλάβει κανείς πόσο διάτρητο είναι το αφήγημα της κυβέρνησης για το 2ο lockdown


   Γιατί πήγαμε σε lockdown;
   Κατά τον Πέτσα, επειδή «ο πρωθυπουργός θέλησε να δράσουμε νωρίτερα παρά αργότερα». Μπράβο στον αποφασιστικό πρωθυπουργό λοιπόν. Αλλά να μας πουν και τι έκαναν αυτό το διάστημα για τη στήριξη του ΕΣΥ.
   Να υπάρξει και αξιολόγηση για το άνοιγμα του τουρισμού και των σχολείων και την πολιτική τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Και να δημοσιοποιηθούν οι ενστάσεις των ειδικών. Γιατί οι επιλογές τους έφεραν το δεύτερο lockdown, όχι η αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού.
   Για να καλύψει τα ερωτήματα αυτά, ο Πέτσας προσπαθεί να καλλιεργήσει την εντύπωση ότι ο ιός έχει αφηνιάσει ξαφνικά, έτσι από μόνος του και όχι εξαιτίας λανθασμένων επιλογών και παραλείψεων.
   Επικαλείται μάλιστα την αναπόδεικτη άποψη ότι ο ιός έχει μεταλλαχθεί και έχει γίνει πολύ πιο μεταδοτικός. Είναι η γνωστή θεωρία τού ρακούν.
   Για να αποκοιμηθεί ακόμα περισσότερο ο κόσμος που βλέπει τις ζωές του να καταστρέφονται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλάει για «ισχυρή ανάπτυξη το 2021». Και αυτό παρά το γεγονός ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά απαισιόδοξα και, το λιγότερο, αβέβαια.
   Φταίει το ρακούν λοιπόν. Αλλά του χρόνου θα τρώτε με χρυσά κουτάλια, γιατί έχετε αποφασιστικό πρωθυπουργό. Αυτό είναι η γραμμή της κυβέρνησης.
   Πόσους θα καταφέρει να πείσει;
το editorial στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.