4 Νοε 2020

35 αβοήθητοι άνθρωποι στα Γιάννενα. Ακούει κανείς;

- 35 υπερήλικες με έντονα συμπτώματα παραμένουν στις εγκαταστάσεις του γηροκομείου χωρίς νοσοκομειακή περίθαλψη, καθώς δεν βρίσκουν νοσοκομείο για να τους μεταφέρουν
- Με δεδομένο πως και τα περισσότερα μέλη του προσωπικού νοσούν από τον ιό, δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες για την σίτισή τους


   Κραυγή απόγνωσης από τον ιδιοκτήτη του ιδιωτικού γηροκομείου στα Γιάννενα. Κραυγή απόγνωσης για τους δεκάδες ηλικιωμένους που παραμένουν άρρωστοι στη δομή φιλοξενίας χωρίς νοσοκομειακή περίθαλψη.
   Με τα νοσοκομεία του νομού υπερπλήρη, 35 ηλικιωμένοι και με βαριά συμπτώματα από την Covid βρίσκονται αποκλεισμένοι και εγκαταλελειμμένοι σε ένα γηροκομείο που δεν μπορεί να τους προσφέρει ούτε τα στοιχειώδη. Με δεδομένο πως και τα περισσότερα μέλη του προσωπικού νοσούν από τον ιό, ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου επισημαίνει πως αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες για την σίτιση των ηλικιωμένων τροφίμων.
   «Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο... Αυτή τη στιγμή είμαστε σε απόγνωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαστε σε τραγική κατάσταση... Κάποιοι θα πρέπει να μεριμνήσουν και να βοηθήσουν», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στην ιστοσελίδα Epiruspost, μεταφέροντας την ανάγκη για άμεση μεταφορά των ανθρώπων αυτών σε νοσοκομεία πριν είναι αργά.
   Στο σύνολό τους άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και θετικοί στον ιό με έντονα συμπτώματα, 35 υπερήλικες παραμένουν στις εγκαταστάσεις του γηροκομείου καθώς οι υγειονομικές αρχές δεν βρίσκουν νοσοκομείο για να τους μεταφέρουν. Ήδη άλλοι 21 ασθενείς από τη συγκεκριμένη δομή έχουν διακομισθεί σε επαρχιακό Κέντρο Υγείας του νομού Ιωαννίνων και ώς εκεί, καθώς το σύστημα έφτασε στα όριά του και πλέον η κατάσταση κινδυνεύει να πάρει μια εφιαλτική τροπή, που ξεπερνά τα σενάρια της ατομικής ευθύνης και φέρνει στο προσκήνιο τις πολιτικές ευθύνες όσων άφησαν αθωράκιστα τα δημόσια νοσοκομεία.
   35 άνθρωποι αβοήθητοι. Ακούει άραγε κανείς; Αισθάνεται έστω κανείς υπεύθυνος για την τύχη αυτών των ανθρώπων; Ή μήπως θα κρυφτούν όλοι όπως κρύφτηκαν πίσω από την αυτοκτονία του ιδιοκτήτη του γηροκομείου στην Αττική;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.