19 Αυγ 2020

Ο ανέντιμος και ξεφτιλισμένος «πατριωτισμός» τους

- Πατάνε σε δύο βάρκες. Από τη μία έχουν συμφωνήσει σε μια γραμμή γεμάτη συμβιβασμούς κι από την άλλη συνεχίζουν να το παίζουν υπερπατριώτες και παλικαράδες
- Καμία έκπληξη. Πάντα πατριδοκάπηλοι και πατριδέμποροι ήταν. Δεν έγιναν ξαφνικά
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Διακόπουλος παραιτήθηκε γιατί αποκάλυψε τα ψέματα Μητσοτάκη για τις έρευνες του Oruc Reis


   Χθες, ο σύμβουλος Ασφαλείας του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Διακόπουλος, αντιναύαρχος εν αποστρατεία, βγήκε σε ένα κανάλι και είπε ότι βεβαίως και το «Oruc Reis» έκανε έρευνες και μην κοροϊδευόμαστε.
   «Ξήλωσε» δηλαδή όλη τη γραμμή της κυβέρνησης τις τελευταίες μέρες. Δηλαδή ότι δεν ενοχλούν το τουρκικό καράβι που μπαινοβγαίνει μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα διότι δεν κάνει έρευνες.
   Και στην ουσία είπε ότι και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, και ο Πέτσας, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός τόσες μέρες κοροϊδεύουν.
   Και κοροϊδεύουν επειδή είναι ακινητοποιημένοι απέναντι στην προκλητικότητα των γειτόνων μας.
   Ο λόγος για τον οποίο είναι ακινητοποιημένοι είναι γιατί είναι δέσμιοι της πατριδοκαπηλίας και της πατριδεμπορίας με την οποία πολιτεύονται. Πουλήσατε τις Πρέσπες κ.λπ., κ.λπ.
   Υπό άλλες συνθήκες, μια κυβέρνηση θα είχε καλέσει εθνικό συμβούλιο με τα υπόλοιπα κόμματα και θα είχε διαμορφώσει κοινή γραμμή.
   Αυτοί δεν θέλουν γιατί προσπαθούν να το παίζουν ότι οι ίδιοι είναι περισσότερο πατριώτες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα δεν θέλουν συνεννόηση.
   Κι επίσης δεν θέλουν συνεννόηση για να μην νομιμοποιήσουν την εξωτερική πολιτική που άσκησε ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Και να μην νομιμοποιήσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γενικώς.
   Στην πραγματικότητα, οι μόνοι που θα μπορούσαν να τινάξουν μια τέτοια συνάντηση στον αέρα με υπερπατριωτικές πλειοδοσίες είναι οι ίδιοι. Άρα δεν κινδυνεύουν από εκεί.
   Δεν θέλουν όμως να τους βγει από τα δεξιά ο Βελόπουλος.
   Έτσι πατάνε σε δύο βάρκες. Από τη μία έχουν συμφωνήσει σε μια γραμμή γεμάτη συμβιβασμούς κι από την άλλη συνεχίζουν να το παίζουν υπερπατριώτες και παλικαράδες, ότι δεν ενοχλούν το τουρκικό σκάφος γιατί δεν τόλμησε να κάνει έρευνες.
   Μέχρι που βγαίνει ο σύμβουλος ασφαλείας του Μητσοτάκη και τους «ξεβρακώνει». Ότι δεν προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
   Τον έβαλαν να τα μαζέψει φυσικά και στον βαθμό που τα ΜΜΕ δεν είναι διατεθειμένα να τους ενοχλήσουν περισσότερο το ζήτημα θα έχει ξεχαστεί μέχρι αύριο το πολύ.
   Υπάρχει μια γενική κατάσταση τραγέλαφου στην κυβέρνηση. Να θυμίσουμε ότι ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Μητσοτάκη Θάνος Ντόκος, του ΕΛΙΑΜΕΠ, έχει μιλήσει πρόσφατα για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
   Κάτι που για τον πατριδεμπορισμό που πουλάει η Ν.Δ. συνιστά έγκλημα καθοσιώσεως. Αν τα είχε πει αυτά σύμβουλος του Τσίπρα, θα ζήταγαν τον απαγχονισμό του.
   Εχει πει επίσης ότι ήταν λάθος της Ελλάδας να τα βρει με τον Χαφτάρ στη Λιβύη, δήλωση που είχε προκαλέσει οργισμένη αντίδραση από τον Δένδια.
   Ενα βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι σύμβουλοι Εθνικής Ασφάλειας του Μητσοτάκη κυκλοφορούν στα ΜΜΕ και λένε ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι.
   Σε περίοδο μάλιστα που, απ’ ό,τι φαίνεται, μπαίνουμε σε φάση διαπραγματεύσεων, υφιστάμεθα διάφορες πιέσεις κ.λπ.
   Οπότε προκύπτει το ερώτημα για ποιον λόγο χρειαζόμαστε συμβούλους Εθνικής Ασφαλείας. Δεν είναι αυτή η δουλειά τους.
   Όσο βγαίνει στην επιφάνεια αυτό το τουρλουμπούκι τόσο η κυβέρνηση το διαχειρίζεται με όρους πολιτικής αλητείας.
   Ένα παράδειγμα: ο Τσίπρας έγραψε ένα άρθρο με το οποίο κάνει κριτική στην εξωτερική πολιτική τής κυβέρνησης και ειδικά στη συμφωνία για ΑΟΖ με την Αίγυπτο.
   Ο Τσίπρας τους είπε πως η συμφωνία με την Αίγυπτο αφαιρεί από την Ελλάδα διαπραγματευτικά όπλα με την Τουρκία.
   Η απάντησή τους, αντί να υπερασπιστούν τη συμφωνία που έχουν υπογράψει, ήταν ότι το άρθρο του Τσίπρα σχολιάστηκε από τον τουρκικό Τύπο. Και άρα ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει επιχειρήματα στον αντίπαλο. Τόσο χυδαίοι.
   Αυτοί που έλεγαν «πιστεύουμε τον Ερντογάν και όχι τον Τσίπρα» όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
   Και άλλο ένα συμβάν: το «Documento» είχε ρεπορτάζ διά του οποίου υποστήριζε ότι το πρόσφατο διάγγελμα του Μητσοτάκη δεν ήταν από το Μαξίμου και ότι το φόντο ήταν ψηφιακό.
   Δηλαδή ότι ο Μητσοτάκης κάνει διαγγέλματα για την ασφάλεια της χώρας ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει τις διακοπές του.
   Η απάντηση του Μαξίμου δεν ήταν να διαψεύσει ή να δώσει πληροφορίες από συναντήσεις που έκανε ο Μητσοτάκης εκείνη την ημέρα στο Μαξίμου. Ήταν να μιλήσει για «τουρκική μονταζιέρα».
   Διότι, ως γνωστόν, ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των αχρείων.
   Μην μένουμε έκπληκτοι όμως. Θα θυμάστε τον Μητσοτάκη στο ΕΛΚ να λέει ότι θα συμφωνούσε με τη Συμφωνία των Πρεσπών αν δεν την υπέγραφε ο ΣΥΡΙΖΑ.
   Καθώς και τη Σπυράκη που είχε πει ακριβώς τα ίδια στον Ζάεφ.
   Την ώρα που εδώ έστηναν κρεμάλες.
   Καμία έκπληξη λοιπόν. Πάντα τόσο ανέντιμος και ξεφτιλισμένος ήταν ο «πατριωτισμός» τους. Δεν έγινε ξαφνικά.
γράφει ο Σχολαστικός

   Νωρίτερα σήμερα ο Αλέξανδρος Διακόπουλος παραιτήθηκε. Για την ακρίβεια, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Επειδή τους αποκάλυψε. Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
Ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, Αντιναύαρχος ε.α. και σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από το «επιτελικό» κράτος της Νέας Δημοκρατίας. Ο λόγος είναι απλός: είπε την αλήθεια και αποκάλυψε τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη για τις δήθεν «ανύπαρκτες έρευνες» του Oruc Reis.
Μια αλήθεια που ανατρέπει την κουτοπόνηρη κυβερνητική προπαγάνδα, η οποία συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της για την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Ο κ. Μητσοτάκης για πολλοστή φορά, ακόμα και σε πολύ κρίσιμα εθνικά θέματα, πορεύεται με φτηνούς επικοινωνιακούς όρους, μήπως και περισώσει το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.