10 Ιουλ 2020

Αλέξης Τσίπρας: Φοβάστε αυτό που έρχεται

- «Φοβάστε, παρά τα εκατομμύρια που μοιράζετε, κρατικό χρήμα, δημόσιο χρήμα, για να σας φιλοτεχνούν ως κυρίαρχο και άτρωτο τα ΜΜΕ»
- «Φοβάστε την αντίδραση της κοινωνίας, τη διαφωνία της κοινωνίας, την οργή της κοινωνίας και γι’ αυτό η απάντηση που ετοιμάζεστε να δώσετε είναι η καταστολή»


   "Νομοσχέδια σαν το σημερινό θα βρουν τη θέση που τους αξίζει. Στον σκουπιδοντενεκέ της Ιστορίας" *Φοβάστε γι’ αυτά που έρχονται. Φοβάστε την αντίδραση της κοινωνίας, τη διαφωνία της κοινωνίας, την οργή της κοινωνίας και γι’ αυτό η απάντηση που ετοιμάζεστε να δώσετε είναι η καταστολή"
   «Η απάντηση του λαού θα είναι η δημοκρατία. Και νομοσχέδια σαν το σημερινό θα βρουν τη θέση που τους αξίζει. Στον σκουπιδοντενεκέ της Ιστορίας» ήταν το αυστηρό μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό χθες στη Βουλή.
   Έπειτα από δυο ημέρες που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έριξαν την κυβέρνηση στα σκοινιά αποδομώντας το νομοσχέδιο χουντικής κοπής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σφυροκόπησε χθες τον Κ. Μητσοτάκη ασκώντας παράλληλα σφοδρή κριτική στη Φ. Γεννηματά. «Επιχειρείτε μια αντιδραστική θεσμική τομή, με στόχο την ίδια τη δημοκρατία, με στόχο το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη διαδήλωση, στη συγκέντρωση, στη διαμαρτυρία. Που καμία κυβέρνηση δεν διανοήθηκε να φέρει από τη μεταπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

  Φόβοι για αντιδράσεις
   Σε μια ολομέτωπη επίθεση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ανέλυσε τους λόγους που το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη είναι έξω από το πνεύμα και το γράμμα του συντάγματος, επανέλαβε πως η κυβέρνηση το φέρνει «κατακαλόκαιρο» σε συνδυασμό με την επιχείρηση λάσπης εξαιτίας του φόβου μπροστά στις αντιδράσεις της κοινωνίας: «Φοβάστε, παρά τα εκατομμύρια που μοιράζετε, κρατικό χρήμα, δημόσιο χρήμα, για να σας φιλοτεχνούν ως κυρίαρχο και άτρωτο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Φοβάστε γι’ αυτά που έρχονται. Φοβάστε την αντίδραση της κοινωνίας, τη διαφωνία της κοινωνίας, την οργή της κοινωνίας και γι’ αυτό η απάντηση που ετοιμάζεστε να δώσετε είναι η καταστολή».

  Ο εχθρός λαός
   Στηλίτευσε ακόμη τη λογική της δημιουργίας «εσωτερικού εχθρού» που διαπνέει το νομοσχέδιο. «Μου θυμίζει τον ασθενή που χρειάζεται επείγουσα χειρουργική επέμβαση, για να πατάξουμε τώρα όχι τον κομμουνισμόν, αλλά τη ριζοσπαστικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας» είπε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στα ανατριχιαστικά λόγια του δικτάτορα Παπαδόπουλου. «Ποιοι είναι οι εχθροί σας;» διερωτήθηκε. "Όσες και όσοι ονειρεύονται μιαν άλλη, μια καλύτερη κοινωνία; Όσες και όσοι διεκδικούν τον ριζικό εκδημοκρατισμό του κράτους και της κοινωνίας, την εξάλειψη των διακρίσεων και των ανισοτήτων;
   Όσοι διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο, ασκώντας τις συλλογικές και δημοκρατικές τους ελευθερίες; Θέλετε να τους κηρύξετε και παράνομους, θέλετε να τους πατάξετε, γιατί οτιδήποτε ριζοσπαστικό, φαίνεται, σας προκαλεί δυσανεξία" υπογράμμισε, μέσα σε χειροκροτήματα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
   Κατηγόρησε ακόμη τον πρωθυπουργό πως φτιάχνει μια Ελλάδα στην οποία η συλλογική διέξοδος της διαμαρτυρίας ποινικοποιείται, ενώ καλλιεργείται ο κοινωνικός αυτοματισμός. «Και το κάνετε γιατί θέλετε η δυσαρέσκεια να μην πηγαίνει ποτέ προς τα πάνω, αλλά να ανακυκλώνεται μέσα στην κοινωνία. Και η οργή να στρέφεται όχι στον θύτη, αλλά από το ένα θύμα της πολιτικής σας στο άλλο» τόνισε.
   Αναλύοντας τους στόχους αυτής της πολιτικής, ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε πως γίνεται προκειμένου να πάρουν εκδίκηση από την Ελλάδα που «προχώρησε μπροστά όταν άφησε πίσω της το κράτος της Δεξιάς και τα σύνδρομά της». «Πάνω από όλα», επισήμανε, «για να εκδικηθείτε την Αριστερά, τον πολιτικό σας αντίπαλο δηλαδή, που ξέρετε ότι η δύναμή του βρίσκεται στην ασίγαστη δίψα των ανθρώπων για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια».

  Μήνυμα ασυδοσίας στην αστυνομία
   Ως προς το περιεχόμενο, υπογράμμισε ότι απουσιάζει οποιαδήποτε διάταξη που να περιορίζει έστω κάπως την αστυνομία. «Το μήνυμα που δίνετε προς την αστυνομία είναι σαφές και είναι εφιαλτικό: ‘Το κράτος είστε εσείς’, που είχε πει κάποτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» τόνισε. «Επομένως», πρόσθεσε, «‘βαράτε ελεύθερα’, ‘μη σας νοιάζει’, ‘κανείς δεν πρόκειται να σας ζητήσει ευθύνες’».
   Ως το πιο επικίνδυνο σημείο του νομοσχεδίου χαρακτήρισε την «ασύλληπτη, και ντροπιαστική για μια δημοκρατική κοινωνία ρύθμιση του άρθρου 13». «Προφανής σκοπός της ρύθμισης αυτής είναι να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε κάθε διαμαρτυρία. Να εξαναγκάσει οργανώσεις, συλλογικότητες και ομάδες να αυτο-περιοριστούν, να αυτο-λογοκριθούν, να εγκαταλείψουν την ιδέα διοργάνωσης μιας συγκέντρωσης» υπογράμμισε.

  Οι αγώνες του λαού έφεραν τη μεταπολίτευση
   Ο Αλ. Τσίπρας σήκωσε το γάντι απαντώντας στην ανιστόρητη τοποθέτηση Μητσοτάκη πως η μεταπολίτευση και οι κατακτήσεις τους πιστώνονται στα κόμματα εξουσίας και στην παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Οι αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία και προκοπή, οι αγώνες αυτοί μαζί με το Πολυτεχνείο και τον αντιδικτατορικό αγώνα έφεραν τη μεταπολίτευση στον τόπο» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς ασκήσαμε κριτική στα κακώς κείμενα στη μεταπολίτευση αλλά είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τις μεγάλες κατακτήσεις του ελληνικού λαού και τη ριζοσπαστικοποίηση του αντιδικτατορικού κινήματος, που τώρα την ποινικοποιείτε» συμπλήρωσε.

  Σκληρή επίθεση στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.
  Ο καθείς και οι επιλογές του
   Με σκληρή κριτική ο Αλ. Τσίπρας στηλίτευσε τη στάση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. «Το νομοσχέδιο, από όπου και να το πιάσει κανείς, είναι ντροπή για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Όπως ακόμη μεγαλύτερη ντροπή είναι να το ψηφίζει το νομοσχέδιο αυτό η κ. Γεννηματά», τόνισε.
   Απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ, χαρακτήρισε την επιλογή της αντιπολίτευσης να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβερνάει η Δεξιά «παράλογη και αυτοκαταστροφική». Ιδίως ως προς το νομοσχέδιο, που είναι απέναντι στις δημοκρατικές ευαισθησίες και την προοδευτική παράδοση.
   «Στη ζωή και στην πολιτική υπάρχουν ορισμένες κορυφαίες στιγμές που κανείς καλείται να πάρει κορυφαίες στρατηγικές αποφάσεις, είτε το συνειδητοποιεί είτε όχι. Εσείς το κάνατε ως αρχηγός του ΚΙΝ.ΑΛΛ. δύο φορές και σήμερα (σ.ς.: χθες) είναι μια τρίτη» είπε αναφέροντας συγκεκριμένα:
   Την καταψήφιση της απλής αναλογικής, «δώσατε ‘μαξιλάρι’ ασφαλείας στη Δεξιά του Κ. Μητσοτάκη» και την αντίθεση στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Πήγατε κόντρα στις ιδέες της προοδευτικής παράταξης για να στηρίξετε τη Δεξιά και την ακραία λαϊκιστική επιλογή της» σημείωσε.
   «Αν θέλετε, κυρία Γεννηματά, να στηρίξετε την κυβέρνηση, ο δρόμος είναι ανοιχτός» τόνισε, προειδοποιώντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης μπορεί σε λίγο «να μην σας έχει και τόσο ανάγκη, διότι σας διεμβολίζει ήδη και παίρνει τα στελέχη που λοξοκοιτάνε και έχουν ως όραμα να βρεθούν ξανά στα έδρανα της κυβέρνησής του». «Ο καθείς και οι επιλογές του, ο καθείς άξιος των επιλογών και της μοίρας του» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.