23 Ιουν 2020

Ακόμη δύο νέα κρούσματα από την ιχνηλάτηση στην Παραμυθιά, σύνολο εννέα

Κοντά στον ασθενή «μηδέν» φθάνει η ιχνηλάτηση


   Δύο νέα θετικά κρούσματα επιβεβαιώθηκαν χθες, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Παραμυθιάς. Πρόκειται για επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
   Η ανακοίνωση έγινε αργά το βράδυ από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου. «Από τους ελέγχους των δειγμάτων για κορωνοϊό, που έχουν ληφθεί από συνεργεία του ΕΟΔΥ σήμερα στην Παραμυθιά, επιβεβαιώθηκαν δύο ακόμη κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο φιλικό περιβάλλον ενός εκ των χθεσινών διαπιστωμένων θετικών κρουσμάτων», αναφέρεται.
   Στο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ελέγχθηκαν την Δευτέρα 36 δείγματα που έλαβε ο ΕΟΔΥ από την περιοχή Παραμυθιάς.
   Η δειγματοληψία θα συνεχιστεί και σε χωριά του Δήμου Σουλίου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα.
πηγή
   Κοντά στον ασθενή «μηδέν» φτάνει η ιχνηλάτηση που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Παραμυθιάς. Μέσα στα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα στην κωμόπολη της Θεσπρωτίας έχουν επιβεβαιωθεί εννέα θετικά κρούσματα κορωνοιού. Πρόκειται ουσιαστικά για μέλη δύο οικογενειών. Από τους εννέα ασθενείς μόνο δύο νοσηλεύονται στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η 52χρονη που μεταφέρθηκε το πρωί της Κυριακής με συμπτώματα πνευμονίας και η 59χρονη αδελφή της που εισήχθη κυρίως για προληπτικούς λόγους. Οι υπόλοιποι επτά όπως και 15 ακόμη άτομα, στενές επαφές τους, έχουν τεθεί σε καραντίνα.
   Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η ιχνηλάτηση τις τελευταίες ώρες οδηγεί στον ασθενή «μηδέν», γεγονός εξαιρετικά σημαντικό. Πρόκειται για συγγενικό πρόσωπο των δύο θετικών κρουσμάτων που γνωστοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας.
   Ο συγκεκριμένος είχε ταξιδέψει στα τέλη Μαΐου για επαγγελματικούς λόγους σε χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας θα υποβληθεί σε τεστ αντισωμάτων καθώς στην παρούσα φάση δεν νοσεί.
   Οι δειγματοληψίες στην περιοχή συνεχίζονται ενώ σήμερα αναμένεται να φτάσει στην Παραμυθιά ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.