17 Δεκ 2019

Αφού δεν θα πάρουν τα λεφτά αυτοί που θέλουμε εμείς, τότε... δεν θα πάρει κανένας!

Κυβερνητική αθλιότητα με τα λεφτά των άλλων!


   Ο χώρος της έντυπης ενημέρωσης δέχτηκε στα χρόνια της κρίσης το ισχυρότερο πλήγμα. Τι έκαναν, όμως, οι κυβερνήσεις; Όταν κατέρρεε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εγκαλούνταν για το τι θα κάνει ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση στον Τύπο, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει στη Βουλή τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον της Ν.Δ., για μέτρα ώστε να σωθούν εφημερίδες και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.
   Η Ν.Δ., όμως, αρνήθηκε να δώσει συναίνεση. Και ο ΔΟΛ τελικά κατέληξε, χωρίς χρέη, στον Βαγγέλη Μαρινάκη με νόμο του 2014 της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. Έχουμε, επομένως, κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η Ν.Δ. προωθούσε από τότε τα ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της ενημέρωσης, αντί ενός κρατικού σχεδίου παρέμβασης για τη σωτηρία της έντυπης ενημέρωσης.
   Προς το τέλος της θητείας της η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τη διάθεση ενός κονδυλίου για τη στήριξη της έντυπης ενημέρωσης.
   Μετά, ήρθε η σημερινή κυβέρνηση, η οποία το άλλαξε, ώστε να χωρέσουν μέσα οι πάντες. Και αφού το άλλαξε, μόλις προχθές ανακοίνωσε ποιοι θα πάρουν τι, παραβιάζοντας και το δικό της πλαίσιο. Προφανώς κάποιους ήθελε να χρηματοδοτήσει στο όνομα όλων. Ήταν τόσο σκανδαλώδης αυτή η απόφαση, που την πήραν πίσω σε λίγες ώρες (Δείτε λεπτομέρειες ΕΔΩ).
   Χθες, ο κ. Πέτσας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι η συμβολική χρηματοδότηση της έντυπης ενημέρωσης θα δοθεί μέχρι το τέλος του έτους και θα διορθωθούν οι αστοχίες. Λίγο αργότερα, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ανακοίνωσε πως για φέτος δεν θα δοθεί τίποτε. Του χρόνου βλέπουμε...
   Τα χρήματα που προορίζονταν για τη φετινή χρονιά θα πάνε σε άλλους "κοινωνικούς σκοπούς". Φαίνεται πως το κριτήριο είναι ένα και μοναδικό. Αφού δεν θα πάρουν όσοι θέλουμε εμείς, τότε δεν θα πάρει κανένας. Το ποσό θα διατεθεί προς εξυπηρέτηση των μικροπολιτικών σκοπών της κυβέρνησης. "Κοινωνική πολιτική" με τα χρήματα άλλων. Πρόκειται για αθλιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.