24 Αυγ 2019

ΗΠΕΙΡΟΣ: Ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Αχαΐας αναλαμβάνει νέος διοικητής στην 6η ΥΠΕ

- Γιατί όχι; Καλύτεροι είναι ο αντιστράτηγος της αστυνομίας στην 1η ΥΠΕ ή ο γεωλόγος πρώην πρόεδρος της ΔΑΠ στη 2η ΥΠΕ;
- Ας πούμε καλύτερα "οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις", που ακούγεται πιο "άριστο"...


    Στη δημοσιότητα έδωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τα ονόματα αυτών που θα καταλάβουν τις θέσεις των επτά νέων Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.
   Όπως ήταν αναμενόμενο, το πρώτο που είδα, ήταν αυτό του Ιωάννη Καρβέλη, του νέου Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, στην οποία υπάγεται και η Ήπειρος.
   Η 6η Υγειονομική'η Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας είναι η μεγαλύτερη γεωγραφικά ΥΠΕ, καθώς εκτείνεται από την Καλαμάτα ως την Κακκαβιά και από την Κόρινθο μέρι την Κεφαλλονιά.
   Διαβάζοντας το βιογραφικό του νέου Διοικητή, βλέπουμε ότι είναι πτυχιούχος Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (σημ: φαντάζομαι ότι εννοεί το Πολιτικό τμήμα της Νομικής) και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, στη «Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων» και στη «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων».
   Στέλεχος του Ο.Α.Ε.Δ. επί 31 χρόνια, είναι σήμερα Προϊστάμενος του τμήματος Ασφάλισης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου του Οργανισμού και έχει και πλούσια συνδικαλιστική δράση, καθώς είναι Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ. Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.
   Αυτό που "ξεχνά" να αναφέρει το βιογραφικό του είναι η πολιτική δράση του κ. Καρβέλη, ο οποίος δεν είναι απλά στέλεχος της Ν.Δ αλλά Τομεάρχης Εργασίας της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας.
   Λέτε αυτή η "παραλειψη" να οφείλεται σε απόπειρα αποφυγής αρνητικών συνειρμών, μιας και η κυβέρνηση των "αρίστων" τσάκισε, με το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη, την κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης; Μη γελάτε, συνεχίστε να διαβάζετε. Μα, αφού ο κ. Καρβέλης έχει διατελέσει στο παρελθόν και Τομεάρχης Υγείας της ΝΟΔΕ Αχαΐας. Δεν μπορεί, κάτι θα του έχει μείνει, άρα είναι "άριστος" για τη θέση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ!
   Γιατί όχι; Καλύτερος είναι ο Παναγιώτης Στάθης, νέος Διοικητής της 1ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, της μεγαλύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας ττης χώρας, όσον αναφορά τον αριθμό των Νοσοκομείων και τον εξυηρετούμενο Πληθυσμό, ο οποίος είναι... αντιστράτηγος της αστυνομίας;
   Ή μήπως ο επίσης Πατρινός, όπως και ο κ. Καρβέλης, Χρήστος Ροϊλός, ως Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, που είναι γεωλόγος, με μεταπτυχιακό στη Σεισμολογία, αλλά και, ως φοιτητής, πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Πατρών, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ και μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου. Αργότερα ήταν μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, στέλεχος του Τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
   Δεν αναφέρω τα υπόλοιπα του βιογραφικού του, όπως ότι, επί διαφόρων κυβερνήσεων της ΝΔ, έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης» και Αντιπρόεδρος της εταιρείας "Ελληνικό Καζίνο Κέρκυρας", Διοικητής του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου "Αττικόν", γιατί θα αρχίσετε να μιλάτε για κομματικό κράτος Μητσοτάκη και άλλα τέτοια αντιπολιτευτικά και δεν είναι πρέπον....
   Ας πούμε καλύτερα "οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις", που ακούγεται πιο "άριστο"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.