25 Ιουν 2019

Αλέξης Τσίπρας προς Ερντογάν: Όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας – Κύπρου θα έχει συνέπειες - VIDEO

Eίμαστε μία χώρα της ειρήνης και του διαλόγου. Την ίδια στιγμή όμως είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως γνωρίζουμε από την ίδια μας την ιστορία


   Αυστηρή απάντηση στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στις νέες προκλητικές του δηλώσεις έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο, επαναλαμβάνοντας ότι όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας – Κύπρου θα έχει συνέπειες.
   Ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή το 1974. Στο στρατόπεδο τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ ταγματάρχης Εμμανουήλ Χατζής και αμέσως μετά την καταθεση στεφάνου, ξεναγήθηκε στο στρατιωτικό μουσείο της Δύναμης.



«Λίγο πριν έρθω σήμερα εδώ στην ΕΛΔΥΚ, να αποτίσω φόρο τιμής στους πεσόντες, συνεργάτες μου με πληροφόρησαν ότι, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε κάποιες δηλώσεις. Είπε, απευθυνόμενος στο Έλληνα πρωθυπουργό, ότι "λέει κάποια πράγματα μιλώντας μόνος του, αλλά εγώ θα συνεχίσω το χαβά μου"». Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στο προσωπικό της ΕΛΔΥΚ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε ως εξής:
«Θέλω να απαντήσω σε αυτή τη δήλωση λέγοντας πρώτον, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν λέει "κάποια πράγματα" αλλά μιλά τη γλώσσα του Διεθνούς Δικαίου, της λογικής, της αλήθειας αλλά και τη γλώσσα της αποφασιστικότητας. Και δεύτερον δεν μιλάει μόνος του. Μιλάει έχοντας στο πλευρό του την ΕΕ, όλα τα κράτη της ΕΕ, τη μεγάλη πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας και κάθε χώρα σε κάθε γωνιά του πλανήτη και ιδιαίτερα στην περιοχή μας, που σέβεται το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Απευθύνομαι σε όλους και το μήνυμα είναι σαφές».
«Δεν έχει κανένα νόημα μια τακτική κλιμάκωσης αδιέξοδης και ατελέσφορης. Δεν είναι ένδειξη ισχύος αλλά ένδειξη αδυναμίας. Δεν έχει νόημα να επιχειρεί κανείς άγονες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ μιας χώρας που γνωρίζει, ότι δεν έχει αποτρεπτική δύναμη στη θάλασσα. Καλό θα ήταν αυτές οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου να σταματήσουν εδώ. Διότι θα υπάρξει σοβαρό τίμημα και σε ό,τι αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις αλλά και σε ό,τι αφορά την ειρήνη και τη σταθερότητα και τη συνεργασία που είναι στόχος μας και επιδίωξή μας στην ευρύτερη περιοχή».
«Η πατρίδα θυμάται και τιμά τα παιδιά της που έπεσαν με το όνομα της Ελλάδας και της Κύπρου στα χείλη τους»
«Βρίσκομαι κι εδώ κοντά σας, στο στρατόπεδο σας -στο στρατόπεδό μας- για να σας μεταφέρω τον χαιρετισμό κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, τον χαιρετισμό της πατρίδας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στα μέλη της ΕΛΔΥΚ, στην Κύπρο.
Ο πρωθυπουργός προσέθεσε: «Να σας βεβαιώσω ότι, παρά τα χρόνια που πέρασαν τίποτε δεν ξεχάστηκε, κανένας δεν ξεχάστηκε, από τους ηρωικούς αγώνες, και τους νεκρούς της ΕΛΔΥΚ στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής. Η πατρίδα θυμάται και τιμά τα παιδιά της που έπεσαν με το όνομα της Ελλάδας και της Κύπρου στα χείλη τους.
Ξέρετε, και πρέπει να ξέρετε, ότι εσείς εκπροσωπείτε τη σταθερή αλληλεγγύη, τη στήριξη, της Ελλάδας στην Κυπριακή Δημοκρατία και τον ρόλο της Ελλάδας ως τον πιο σημαντικό πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή».
Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για όλους και όλες εσάς
«Όλοι εσείς, τα στελέχη της ΕΛΔΥΚ, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας, κρατώντας ψηλά τη σημαία της αποτροπής, της ισχύος και της υπερηφάνειας, ώστε να προασπίσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη», τόνισε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στο προσωπικό της ΕΛΔΥΚ, ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης: «Υπηρετείτε σε μια ιστορική Φρουρά, σε μια ιστορική Δύναμη και ξέρετε όλοι σας τι σημαίνει αυτό. Είστε οι πρεσβευτές της Ελλάδας στην αδελφή χώρα της Κύπρου, και η παρουσία σας είναι πολύ ουσιαστική».
«Εσείς, το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελείτε την κινητήριο δύναμή και έναν ανεκτίμητο πολλαπλασιαστή ισχύος, που βαδίζει στο δρόμο της ευθύνης, με το ίδιο σθένος και με το κεφάλι ψηλά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στο προσωπικό της ΕΛΔΥΚ. «Για τους λόγους αυτούς», προσέθεσε ο πρωθυπουργός, «όλοι είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για όλους και όλες εσάς. Για τον επαγγελματισμό σας, την αποτελεσματικότητα, την αυταπάρνηση και τη διάθεσή σας για προσφορά.
Για όλα αυτά λοιπόν, θέλω να σας συγχαρώ όλους για το έργο σας και την εν γένει παρουσία σας, διότι κάθε φορά συναντώ προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, διαπιστώνω υψηλό ηθικό και αποφασιστικότητα».
To σχετικό tweet του πρωθυπουργού:





View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Η πατρίδα μας είναι συνυφασμένη με αξίες: Τον αγώνα για ελευθερία, για ανεξαρτησία και για δικαιοσύνη. Οι στρατευμένοι μας, είναι πρεσβευτές της Ελλάδας στην αδελφή χώρα της Κύπρου. Η ΕΛΔΥΚ είναι ταγμένη να υπερασπίζεται τις αξίες αυτές, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.