12 Ιουν 2019

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση

- Χορηγούνται υποχρεωτικά σε όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, προβλέπονται αναλυτικά ποια είναι, ανά ειδικότητα και χώρο εργασίας και καθιερώνεται ο υποχρεωτικός προληπτικός ιατρικός έλεγχος (ιατρικές εξετάσεις – αναγκαίοι εμβολιασμοί)
- Αλέξης Χαρίτσης: Ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων γίνεται πράξη


   Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκσυγχρονίζει το θεσμικό πλαίσιο για την παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας σε υπαλλήλους των OTA α΄ και β΄ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών, καθώς και μέτρα προληπτικής ιατρικής.
   Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
   «Δημοσιεύτηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκσυγχρονίζει το θεσμικό πλαίσιο για την παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
   Από το 2017, με νόμο που ψήφισε η κυβέρνησή μας, τα Μέσα Ατομικής Προστασίας χορηγούνται πλέον υποχρεωτικά σε όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ.
   Τώρα, με το νέο θεσμικό πλαίσιο, προβλέπονται αναλυτικά τα μέσα αυτά, ανά ειδικότητα και χώρο εργασίας, καλύπτοντας όλο το φάσμα των πιθανών εργασιακών κινδύνων.
    Επιπλέον, καθιερώνεται ο υποχρεωτικός προληπτικός ιατρικός έλεγχος των εργαζόμενων (ιατρικές εξετάσεις – αναγκαίοι εμβολιασμοί) και πρότυπη γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου, για την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και ασφάλειας στην εργασία.
   Ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων γίνεται πράξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.