25 Απρ 2019

Βαριά η καταγγελία τοπικής εφημερίδας για το δήμαρχο Αρταίων...

Ο καταγγελλόμενος ή/και ο καταγγέλλων θα απαντήσουν, αν όχι ενώπιον του φυσικού, σίγουρα ενώπιον του πολιτικού (του κόσμου της Άρτας) "δικαστή" τους


   Βαριά η καταγγελία που διαβάζουμε στην εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα "7 μέρες", στη στήλη "Μου αρέσει Δεν μου αρέσει", για τον δήμαρχο Αρταίων. Γράφει ότι "Δεν του αρέσει" που ο δήμαρχος Αρταίων μοιράζει χρήματα προεκλογικά από τα ταμεία του Δήμου, δηλαδή από τα δικά μας χρήματα, σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, προφανώς εννοεί ότι αυτό συμβαίνει για να εξασφαλίσει την εύνοια και την υποστήριξή τους. Διαπλοκή ονομάζεται αυτό.
   Διαβάζουμε κι άλλα, χειρότερα. Για δείτε τα:


   Διαβάζουμε για χρήματα που δίνονται χωρίς τιμολόγια. Μαύρο χρήμα λέγεται αυτό.
   Κι αν τυχόν, τα χρήματα δίνονται πλαγίως, για να παρακαμφθεί η ανυπαρξία τιμολογίων, διότι με κάποιο τρόπο πρέπει να δικαιολογούνται, εφόσον τα καταγγελλόμενα ισχύουν, τότε αυτό λέγεται ξέπλυμα χρήματος.
   Διαβάζουμε και για λειτουργίες έξω και πέρα από τη νομιμότητα, όσον αφορά το Δημοτικό Ραδιόφωνο.
   Είναι αλήθεια όλα αυτά; Είναι ψέματα; Δεν έχω απάντηση, δεν μπορώ να τα διασταυρώσω, δεν έχω στοιχεία κι έτσι αδυνατώ να πάρω θέση.΄
    Όμως, θεωρώ βέβαιο ότι αυτή η καταγγελία θα έχει απάντηση. Και δεν μιλάω για ένα Δελτίο Τύπου που απλά θα διαψεύδει. Μιλάω για μήνυση και αγωγή, εφόσον ο δήμαρχος αισθάνεται ότι αδικείται, συκοφαντείται, δυσφημείται.
   Από την άλλη, όμως, η ερώτηση "Είναι αλήθεια όλα αυτά; Είναι ψέματα;" δεν απευθύνεται μόνο στο δήμαρχο. Έχει αποδέκτη και την αντιπολίτευση. Διότι, το άρθρο κλείνει με το ερώτημα: "Η αντιπολίτευση δεν τα γνωρίζει όλα αυτά;"
   Και η αντιπολίτευση πρέπει να πάρει θέση. Υπεύθυνη, πολιτική και τσεκουράτη. Και να ζητήσει από τον καταγγέλλοντα τις αποδείξεις για τα καταγγελλόμενα -που, μεταξύ μας, κάτι θα έχει, αλλιώς δεν θα έβαζε το κεφάλι του στο ντορβά με μια τέτοια δημόσια καταγγελία. Και με αυτές τις αποδείξεις στο χέρι, η αντιπολίτευση να ζητήσει δημόσια το λόγο από τη δημοτική αρχή. Όχι με καταγγελτικά Δελτία Τύπου, που δεν σημαίνουν τίποτα, αλλά ορθώνοντας το ανάστημά της και μαζί με τους συμπολίτες μας να εξασφαλίσει την κάθαρση στο Δήμο μας.
   Σε κάθε περίπτωση, είτε ο καταγγέλλων είτε ο καταγγελλόμενος είτε και οι δύο θα κληθούν να απαντήσουν, αν όχι ενώπιον του φυσικού, σίγουρα ενώπιον του πολιτικού (του κόσμου της Άρτας) δικαστή τους.
   Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο λαός της Άρτας αξίζει να γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει. Και το δημόσιο χρήμα πρέπει να προστατεύεται. Για να μην ξαναφτάσει ο τόπος μας στη χρεοκοπία που τον οδήγησε το παλιό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Το οποίο σύστημα, παρεμπιπτόντως, συμπτωματικά θέλω να ελπίζω, συντάσσεται στο πλευρό του δημάρχου...
 
   ΥΓ: Δεν μπαίνω στη διαδικασία να σκεφτώ εάν θα διαβάζαμε αυτή την καταγγελία, στην περίπτωση που και αυτή η εφημερίδα ήταν αποδέκτης του δημόσιου (δηλαδή του δικού μας) χρήματος.
   Για να σας πω την αλήθεια, δεν το πιστεύω.
   Όμως, αυτή η σκέψη είναι προπέτασμα καπνού, μας αποπροσανατολίζει από την ουσία, που δεν είναι καμιά άλλη από αυτά που δικαιούμαστε να γνωρίζουμε όλοι οι πολίτες της Άρτας:
   α) Υπάρχει διαπλοκή στο Δήμο μας, ναι ή όχι;
   β) Διακινείται μαύρο χρήμα και μάλιστα δημόσιο, ναι ή όχι;;
   γ) Γίνεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ναι η όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.