10 Φεβ 2019

«Αριστεία» θράσους

Με τόσες καταδίκες, τόσα κακουργήματα για χρηματισμό και διαφθορά και τόσες ανοιχτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη, είναι πολύ λογικό η Ν.Δ να το έχει ρίξει στον "πατριωτισμό". Είναι το πιο ασφαλές καταφύγιο των... "αρίστων"


   Ένας πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στενός φίλος και συνεργάτης του Προέδρου του κόμματος καταδικάζεται σε δύο υποθέσεις για συμμετοχή σε παραδικαστικό κύκλωμα που "λάδωνε" δικαστές, ένας άλλος διώκεται για υπόθεση παιδεραστίας ενώ για πολύ προβεβλημένα στελέχη του κόμματος αναμένονται διώξεις για την εμπλοκή τους σε άλλο κύκλωμα χρηματισμού μεγάλης φαρμακευτικής εταιρίας, με μαρτυρίες για "βαλίτσες".
   Σε αυτό το σενάριο, τα κανάλια και τα κόμματα θα "ούρλιαζαν" για τους διεφθαρμένους και θα απαιτούσαν την πτώση τους. Δεν συνέβη όμως τίποτε απολύτως, παρόλο που το σενάριο είναι ακριβής αποτύπωση της πραγματικότητας, μόνο που η λέξη ΣΥΡΙΖΑ, αντικαθίσταται με τη λέξη ΝΔ. Έτσι τα πράγματα αλλάζουν γιατί η ΝΔ δεν διαθέτει "ηθικό πλεονέκτημα", και άρα τα υπόλοιπα κόμματα σιωπούν και τα ΜΜΕ μετά βίας αναφέρουν την είδηση.
   Η περίπτωση Πέτρου Μαντούβαλου δεν είναι τυχαία: Ο πρώην βουλευτής και στενός φίλος του αρχηγού αλλά και "χορηγών" του κόμματος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για δωροδοκία δικαστικών και ξέπλυμα. Μάλιστα δεν οδηγείται στη φυλακή ενώ έχει ήδη καταδικαστεί τελεσίδικα και για άλλη υπόθεση χρηματισμού δικαστικού, γεγονός που - ανεξήγητα - δεν εμπόδισε το δικαστήριο να αναστείλει την εκτέλεση ποινής σε τόσο σοβαρό αδίκημα, σε αντίθεση με διαδηλωτές, καθαρίστριες και άλλους "κοινούς θνητούς".
   Όμως έτσι λειτουργούν τα πράγματα γιατί έτσι "λειτουργεί" η χώρα. Αν υπήρχε η ελάχιστη σοβαρότητα, ο καταδικασμένος για το παραδικαστικό κύκλωμα πρώην βουλευτής και έχοντας χάσει την άδεια να δικηγορεί, δεν θα έβγαινε στις τηλεοράσεις να ηθικολογεί ως συνήγορος των κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου ή να κριτικάρει την κυβέρνηση για "ανομία", ούτε- ακόμη χειρότερα- θα είχε το θράσος να κάνει μαθήματα ποινικής δικονομίας για το αποδεικτικό υλικό του σκανδάλου Novartis. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο Μαντούβαλος θα είχε κρυφτεί και το κόμμα του θα τον αποκήρυσσε. Όμως στην Ελλάδα κουνάει και το δάχτυλο.
   Με τόσες καταδίκες τεράστιας ηθικής απαξίας, τόσα κακουργήματα που συνδέονται με χρηματισμό και διαφθορά και τόσες ανοιχτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη, είναι πολύ λογικό η Νέα Δημοκρατία να το έχει ρίξει στον "πατριωτισμό". Είναι το πιο ασφαλές καταφύγιο των... "αρίστων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.