18 Δεκ 2018

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για τη σύνδεση της Ιόνιας με τα Τζουμέρκα

- Ένα έργο που φέρνει τα πανέμορφα χωριά της περιοχής κοντά σε έναν μεγάλο οδικό άξονα
- Αθήνα - Τζουμέρκα σε περίπου 4 ώρες


   Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή ενός νέου και σημαντικού οδικού άξονα στην Ήπειρο. Πρόκειται για την οδική σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα.
   Ένα δρόμο δέκα χιλιομέτρων περίπου που θα φέρουν τα πανέμορφα χωριά της περιοχής κοντά σε έναν μεγάλο οδικό άξονα. Με αυτό τον κάθετο άξονα της Ιόνιας Οδού προς τα Τζουμέρκα, κάποιος θα μπορεί να φτάσει από την Αθήνα στα Τζουμέρκα σε περίπου 4 ώρες, με την συμβολή της Ιόνιας Οδού. Ο νέος οδικός άξονας αποτελεί σχεδόν καθολικά νέα χάραξη και όχι βελτίωση κάποιας προϋφιστάμενης οδού.
   Το έργο δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου πριν μερικούς μήνες και πλέον οι εργασίες εξελίσσονται χωρίς κανένα πρόβλημα.
   Χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου με τριάντα εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο η έκπτωση που έχει δοθεί από τον εργολάβο ξεπερνά το 50%.
   Το βασικό αντικείμενο του έργου είναι ο κύριος οδικός άξονας σύνδεσης, του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας Οδού (επί της 7ης Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων - Πηγαδιών) με την 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων - Γέφυρα Πλάκας με συνολικό μήκος 9,809.27 m, που αποτελεί σχεδόν καθολικά νέα χάραξη και όχι βελτίωση κάποιας προϋφιστάμενης οδού.
   Το έργο περιλαμβάνει δύο ισόπεδες συνδέσεις αυτού με την 7η και την 2η Επαρχιακή Οδό καθώς και άλλες τρείς που αποκαθιστούν την οδική σύνδεση με το υπάρχον οδικό δίκτυο.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.