6 Αυγ 2018

Ξεκινούν οι διαδικασίες κατεδαφίσεων – Θυροκόλληση για 61 αυθαίρετα

- Ανάμεσά τους και το φονικό αμαξοστάσιο του Δήμου στη Μάνδρα
- Γ. Σταθάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω


   Από την κοίτη του ρέματος Σούρες ξεκινούν οι πρώτες διαδικασίες κατεδαφίσεων στη Μάνδρα, εννέα μήνες από τις φονικές πλημμύρες της 15ης Νοέμβρη του 2017. Στη λίστα που παρέδωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εντάσσονται συνολικά 27 αυθαίρετα στην περιοχή της Μάνδρας, σπίτια, αποθήκες αλλά και το αμαξοστάσιο του Δήμου που εντάχθηκε στην εικόνα της αυθαιρεσίας.
   Με τη θυροκόλληση για 61 αυθαίρετα που κρίθηκαν επικίνδυνα ξεκινά η διαδικασία των κατεδαφίσεων στην Περιφέρεια Αττικής. 27 αυθαίρετα για την περιοχή της Μάνδρας, 21 μάντρες που εμποδίζουν την πρόσβαση στις παραλίες στο Σαρωνικό, την Ανάβυσσο και το Πόρτο Ράφτη και 13 κατοικίες σε αναδασωτέες περιοχές σε Καπανδρίτι, Λαύριο, Πεντέλη. Πρόκειται για κατοικίες, τις οποίες ήδη οι ιδιοκτήτες τους έχουν παραδώσει στις αρμόδιες αρχές ώστε να προχωρήσει η κατεδάφιση». Για όλες τις περιπτώσεις, υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις, ενώ δεν προβλέπεται αποζημίωση.Διαβάστε επίσης: Κατεδαφίζονται επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια αυθαίρετα (video)

   Αυθαιρεσίες ακόμα και μετά από την πικρή εμπειρία της τραγωδίας στο Μάτι, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας, κατήγγειλε ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, ο οποίος είναι και προϊστάμενος της πολεοδομίας στην περιοχή.
   Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών της Ραφήνας, μίλησε στην ΕΡΤ για οικισμό που δημιουργήθηκε από 3.500 αυθαίρετες κατοικίες σε 4.000 στρέμματα δασικής έκτασης.
  «Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω»
   Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αντιδράσεων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, απάντησε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω. Είναι μια απόφαση που έτυχε ευρείας αποδοχής στη Βουλή, πρέπει να προχωρήσουμε». Ο υπουργός χαρακτήρισε «αντιφατικές» τις εκτιμήσεις της ΝΔ περί προσπάθειας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και διερωτήθηκε γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε στη Βουλή την τροπολογία που επιταχύνει τις διαδικασίες για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.
   Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, η χρηματοδότηση εγκρίθηκε από το «Πράσινο Ταμείο», ενώ θα αξιοποιηθεί η δυνατότητα που προσφέρουν οι τροπολογίες που ψηφίστηκαν και επιτρέπουν την επέκταση εργολαβιών κατεδάφισης που έχει ήδη συνάψει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.