13 Ιουλ 2018

Νόμος του κράτους ο «Κλεισθένης», καθιερώνεται η απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - VIDEO

Πάνος Σκουρλέτης: Τιμή μας που συνδέουμε το όνομά μας με μια βαθιά δημοκρατική τομή


   Με 161 ψήφους εγκρίθηκε το άρθρο για την απλή αναλογική, 241 βουλευτές υπέρ της κατάτμησης της Β' Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής - Η ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών υπερψηφίστηκε με 149 ψήφους έναντι 122 κατά
   Ψηφίστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης 12/7 το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη», που καθιερώνει την απλή αναλογική στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, με 150 ψήφους υπέρ και 123 κατά. 
   Τα άρθρα 28 και 56 που καθιερώνουν την απλή αναλογική στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά. Η τροπολογία για την κατάτμηση της Β' Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής, πέρασε με 241 ψήφους υπέρ έναντι 31 ψήφων κατά. Η τροπολογία για την ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών, υπερψηφίστηκε με 149 ψήφους έναντι 122, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».
  Π. Σκουρλέτης: Τιμή μας που συνδέουμε το όνομά μας με μια βαθιά δημοκρατική τομή
   Κατά το κλείσιμο της συζήτησης, ο υπ. Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα ρύθμιση με την οποία θα διακανονίζονται τα χρέη των πολιτών προς τους δήμους και συγκεκριμένα η δυνατότητα να ψηφιστεί εκ νέου μια αντίστοιχη ρύθμιση με αυτή πριν ένα χρόνο, με την οποία δόθηκε η ευελιξία στους πολίτες που είχαν χρέη προς τους δήμους να τα αποπληρώσουν σε 100 δόσεις.


   Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας κατά το πέρας της συνεδρίασης του νομοσχεδίου για τον "Κλεισθένη" στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ψηφίζεται απόψε στην Ολομέλεια ένα υπερώριμο αίτημα, όπως είναι αυτό της κατάτμησης της Β' Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
   Για το "επίμαχο" θέμα της ψήφου των απόδημων Ελλήνων, ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε ότι θα δρομολογηθεί εντός του έτους, οπότε η κυβέρνηση θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, πάνω στην οποία θα δοθεί και η λύση.
   Εξάλλου, ο υπουργός αναφέρθηκε στις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου επισημαίνοντας πως με την ψήφισή του η αυτοδιοίκηση βγαίνει με περισσότερα εργαλεία στα χέρια της για να ασκήσει πολιτική είτε με την δυνατότητα να κάνει προγραμματικές συμβάσεις με άλλους φορείς του Δημοσίου, την ενδυνάμωση της με προσωπικό κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τη θεωρία των δύο άκρων επιστρατεύει ο Αδ. Γεωργιάδης και κατά της απλής αναλογικής (βίντεο)

   Η σημερινή δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Ολομέλειας άνοιξε με την αντιπαράθεση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη με τον παριστάμενο υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη όταν ο πρώτος απηύθυνε προειδοποιήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την απλή αναλογική πολύ σύντομα θα δει τους συνδυασμούς της Χρυσής Αυγής και της Ζωής Κωνσταντοπούλου στα δημοτικά συμβούλια, προδότες να ανεβάζουν και προδότες να κατεβάζουν τη σημερινή κυβέρνηση.
   "Αλλού αυτές τις ευαισθησίες, κύριε Γεωργιάδη! Εσείς δεν πρέπει να το λέτε γιατί είστε εκείνος που έχετε βάλει το κόμμα σας σε ιδιότυπο ανταγωνισμό με την Χρυσή Αυγή υιοθετώντας έναν τυχοδιωκτικό εθνολαϊκισμό! Άρα εσείς προσωπικά ευθύνεστε γι’αυτή τη μετατόπιση στο προφίλ και στην πολιτική της ΝΔ!", απάντησε ο Πάνος Σκουρλέτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Σκουρλέτης: Η υιοθέτηση του ακροδεξιού τυχοδιωκτικού λόγου αποτελεί ομπρέλα για τη ΧΑ 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.