14 Ιουλ 2018

«Βαστάτε, δανειστές!»

Πανηγύρισαν για μια εμπλοκή που δεν κράτησε ούτε 12 ώρες. Επειδή η κρυφή τους ελπίδα είναι άλλη...


   Δεν έκρυψε τη χαρά του το σύστημα της Νέας Δημοκρατίας και των πρόθυμων ΜΜΕ για την προχθεσινή εμπλοκή με τη δόση της Ελλάδας μέχρι να αποσαφηνιστεί η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα προσφυγικά νησιά. “Σοκ”, “χαστούκι”, “σκληρό μήνυμα”, “ψυχρολουσία”, έγραψαν οι εφημερίδες τους και οι ιστοσελίδες τους, σε τόνο σχεδόν πανηγυρικό. Και όλο αυτό για μια εμπλοκή που δεν κράτησε ούτε 12 ώρες.
   Όμως η κρυφή τους ελπίδα δεν είναι στα χρήματα του ΦΠΑ. Ακόμα και τα πιο αρρωστημένα μυαλά μπορούν να σκεφτούν ότι μια δόση 15 δισ. ευρώ, δεν μπορεί να μπλοκαριστεί εξ αιτίας ενός ποσού 28 εκατομμυρίων, δηλαδή λιγότερο από το 0.02%. Αυτό στο οποίο έχουν εναποθέσει τις πιο κρυφές τους ελπίδες είναι στο να επιβληθούν τελικά οι περικοπές στις συντάξεις. Γι' αυτό, μετά τους χθεσινούς πανηγυρισμούς για τον ΦΠΑ, πιάστηκαν και από κάποιον που είπε «θα εφαρμοστούν τα συμφωνημένα» και αναθάρρησαν ότι έρχονται και οι μειώσεις των συντάξεων. Θρίαμβος.
   Για να ξέρουμε λοιπόν με ποιους έχουμε να κάνουμε: όταν η κυβέρνηση έφερε το μεταφορικό ισοδύναμο, αυτοί φώναζαν “αφήστε τα αυτά και διατηρήστε τον μειωμένο ΦΠΑ". Έκαναν και διαδηλώσεις. Και όταν παρουσιάστηκε εμπλοκή στον ΦΠΑ, βγήκαν να πανηγυρίσουν.
   Είναι οι ίδιοι που πίεζαν την κυβέρνηση να δεχτεί τις περικοπές στις συντάξεις. Που ούρλιαζαν “κλείστε την αξιολόγηση και φορτωθείτε τα μέτρα”. Που καταψήφισαν τα αντίμετρα. Που ζήτησαν από τους Ευρωπαίους να εφαρμοστούν οι περικοπές. Και που χθες, με την προσδοκία μιας σκληρής γερμανικής στάσης, δεν έκρυβαν την χαρά τους.
   Η Δεξιά στα καλύτερά της. “Βαστάτε, δανειστές!”
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.