20 Ιουλ 2018

Πετάει τον φερετζέ η Ν.Δ. και βλέπει θετικά στοιχεία στο 12ωρο

Υπ. Εργασίας: Εμμονική η ΝΔ με το μοντέλο της φτηνής και ελαστικής εργασίας


   "Τουλάχιστον στην Αυστρία θα πληρώνονται το 12ωρο", δήλωσε ο αν. εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυρανάκης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ - Οι δηλώσεις του κ. Κυρανάκη αποτυπώνουν "γλαφυρά το μέλλον που οραματίζεται η ΝΔ για την αγορά εργασίας", τονίζει το Υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση.
   Το Υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
   «Η εμμονή της ΝΔ στο μοντέλο της φτηνής και ελαστικής εργασίας δεν κρύβεται.
   Μετά τον κ. Μητσοτάκη, που χαρακτήρισε το 8ωρο ξεπερασμένο, ήρθε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διατυπώσει με μεγαλύτερη σαφήνεια τη θέση του κόμματός του, εκφράζοντας δημόσια το θαυμασμό του για το 12ωρο εργασίας που ψήφισε η κυβέρνηση της Αυστρίας.
   Θα δουλεύουν 12ωρο αλλά τουλάχιστον θα το πληρώνονται, δήλωσε ο κ. Κυρανάκης αποτυπώνοντας γλαφυρά το μέλλον που οραματίζεται η ΝΔ για την αγορά εργασίας.
   Το κόμμα που μείωσε με νόμο τον κατώτατο μισθό, κατάργησε το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αντιτίθεται στην επαναφορά της επεκτασιμότητας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και στην υπερίσχυσή τους έναντι των ατομικών και επιχειρησιακών, συνεχίζει να ξεδιπλώνει τις ακραία νεοφιλελεύθερες «αρετές» του.
   Το ανησυχητικό είναι ότι η μέρα έχει άλλες 12 ώρες και η ΝΔ δεν έχει ακόμα μιλήσει γι’ αυτές. Το καθησυχαστικό είναι ότι η ΝΔ δεν είναι κυβέρνηση».
  «Στην Αυστρία τουλάχιστον πληρώνονται το 12ωρο»
   Νωρίτερα, σε μια προσπάθεια να εγκαλέσει την αρμόδια υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, για την ανεργία των νέων, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατία Κ. Κυρανάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, έφερε ως παράδειγμα την Αυστρία, τονίζοντας πως «στην Αυστρία τουλάχιστον πληρώνονται το 12ωρο».
   Με λίγα λόγια ο κ. Κυρανάκης επέλεξε όχι να καταγγείλει το 12ωρο που θέσπισε ο κ. Κουρτς στην Αυστρία, αλλά να προτάξει ως «θετικό» το ότι θα πληρώνονται γι' αυτό.
   Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται σε συνέχεια των όσων έχει πει ο κ. Μητσοτάκης περί «ξεπερασμένου κλασικού 8ώρου» και της αντίθεσής του στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων -που χαρακτηριζει ως «ιδεολογική εμμονή της Αριστεράς»- και στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.