7 Ιουν 2018

Άλλη συμμετοχή περίμεναν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου στην Ήπειρο

Καλές οι king size σημαίες, καλά τα λεωφορεία με μεταφερόμενους απ' όλες τις πόλεις της Ηπείρου, μέχρι και από το Αγρίνιο, αλλά από κόσμο..."αραία αραία, να φαινόμαστε καμιά σαρανταρέα"!


   Πολύ μικρότερη από την αναμενόμενη ήταν τελικά η συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο για το "Μακεδονικό", που διοργανώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία στα Γιάννενα.
   Και αυτή η απουσία του κόσμου είναι ακόμα πιο εκκωφαντική, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι συγκεντρωμένοι δεν ήταν μόνο πολίτες από τα Γιάννενα αλλά και αρκετοί που έφτασαν με λεωφορεία από Άρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, ακόμα και από το Αγρίνιο.
   Όμως, παρά τις "φιλότιμες" προσπάθειες, με προσεκτικές "γωνίες" φωτογραφιών στα social, κάποιων συγκεντρωθέντων να δείξουν ότι υπήρχε "μέγα πλήθος", παρά την επιλεκτική δημοσίευσή τους από κάποια ηπειρώτικα sites, δυστυχώς γι' αυτούς - ευτυχώς για την πραγματικότητα, υπήρχε drone, που, με τις λήψεις του, μας θύμισε το διαχρονικό "αραία αραία, να φαινόμαστε καμιά σαρανταρέα"!
   Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι, οι περισσότεροι, απ' όσους διαδήλωσαν, ανησυχούν πραγματικά και τίμια για τα εθνικά θέματα και άσκησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να το εκφράσουν ανοιχτά.
   Όμως, ο πολύς κόσμος, όπως αποδείχθηκε, έχει καταλάβει το πατριδοκάπηλο παιχνίδι, που έχει στηθεί από συγκεκριμένα κόμματα και γι' αυτό τους γύρισε την πλάτη. Άλλωστε, όλοι όσοι δεν επηρεάζονται από τον επικοινωνιακό βομβαρδισμό των ΜΜΕ, αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί ο Τσίπρας κι ο Κοτζιάς να είναι "πατριώτες" στο Κυπριακό και "μειοδότες" στο Μακεδονικό. Όπως, επίσης, έχουν συνειδητοποιήσει ότι μια συμφωνία, στη βάση της "εθνικής γραμμής" του 2008, θα τερματίσει μια ανοιχτή πληγή δεκαετιών, που δημιούργησαν αυτοί που τώρα κρύβονται πίσω από τη θολή μη-θέση και τα συλλαλητήρια, δίνοντας στη χώρα μας την ευκαιρία να αναλάβει πραγματικά ηγετικό ρόλο στα Δυτικά Βαλκάνια.
   Το παρών, πάντως, στο συλλαλητήριο έδωσαν πολλά στελέχη της Ν.Δ. από διάφορα μέρη της Ηπείρου, αιρετοί, καθηγητές της ΔΑΚΕ, ΟΝΝΕΔίτες, πιστοί στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια να κρύψουν, πίσω από τα συλλαλητήρια, τα αδιέξοδα του Μητσοτάκη, που άγεται και φέρεται από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του. Αισθητή προσπάθησαν να κάνουν την παρουσία τους και μερικοί γνωστοί νεοναζί, αυτοί για τους δικούς τους λόγους: Αυτού προσπαθούν, μέσα από τον "μπατριωτιζμό" να κρύψουν την εγκληματική ταυτότητα της συμμορίας τους, όπως αποδεικνύεται με στοιχεία και μαρτυρίες στη συνεχιζόμενη δίκη της Χ.Α. -κι ας είναι εξαφανισμένη από τα δελτία ειδήσεων.
   Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης υψώθηκε και σημαία 350 τ.μ. με τη βοήθεια ειδικού γερανού. Όμως, όπως αποδείχθηκε, καλές οι king size σημαίες, καλά τα λεωφορεία με μεταφερόμενους, αλλά από κόσμο..."αραία αραία, να φαινόμαστε καμιά σαρανταρέα"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.