7 Ιουν 2018

Μακεδονικό: Οι σκελετοί που φυλάει στη ντουλάπα της η ΝΔ

Δυστυχώς για την ΝΔ, όσο προχωρά η διαδικασία, τόσο βγαίνουν οι σκελετοί που έκρυβε τόσα χρόνια


   Η μακραίωνη ιστορία της διπλωματίας κάθε χώρας είναι γεμάτη με απόρρητα έγγραφα και πληροφορίες, που δεν έπρεπε να διαρρεύσουν, για να μην τα γνωρίζουν οι εξωτερικοί εχθροί της. Πρόκειται για μια σειρά από κρίσιμα στοιχεία, διαπραγματευτικά ατού και γενικά έγγραφα, που θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει κανείς, προκειμένου να κερδίσει στην διπλωματική αρένα.
   Εσχάτως μάθαμε ότι υπάρχουν και απόρρητα στοιχεία που, όχι μόνο δεν βοηθούν καθόλου τους διαπραγματευτές της χώρας, ίσα ίσα που δημιουργούν προβλήματα στην τωρινή διαπραγμάτευση. Επιπλέον, αυτά τα στοιχεία είναι γνωστά στον “εχθρό” και ότι οι μόνοι που δεν τα γνωρίζουν είναι οι πολίτες της χώρας, την οποία και αφορούν οι απόρρητες αυτές πληροφορίες.
   Στη συνέντευξη, που παραχώρησε στην ΕΡΤ ο υπ.Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επί δεκαετίες, διαπραγματεύονταν το “Δημοκρατία της Μακεδονίας -Σκόπια”, χωρίς erga omnes, αφού δεν προβλεπόταν συνταγματική αναθεώρηση και ότι η “μακεδονική γλώσσα” είχε γίνει διεθνώς αναγνωρισμένη με τρία ISO, που είχαν κερδίσει οι γείτονες, επειδή είχαν λάμψει δια της πλήρους απουσίας τους οι αρμόδιοι ελληνικοί φορείς. Όταν το 2010, επί κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου, πήγε να τεθεί στον ΟΗΕ θέμα μη αναγνώρισης της “μακεδονικής γλώσσας”, μας είπαν ότι δυστυχώς καθυστερήσατε 30 χρόνια!!! Γιατί στην διπλωματία υπάρχει συνέχεια και, όπως αποκάλυψε ο Ν.Κοτζιάς, ελληνική κυβέρνηση συζητούσε να μην υπογράψει καν συμφωνία με την πΓΔΜ, απλά να περάσει μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Ελλάδα απλά να την αποδεχθεί!!!
   Τι βγήκαν να απαντήσουν από την ΝΔ; Τόσο τα ελεγχόμενα από τη δεξιά παράταξη ΜΜΕ, όσο και ο αρμόδιος τομεάρχης Γιώργος Κουμουτσάκος έσπευσαν να καταγγείλουν το Νίκο Κοτζιά και την κυβέρνηση ότι τους απειλεί (άκουσον άκουσον) με τα απόρρητα έγγραφα του παρελθόντος!!! Δηλαδή με αληθινά έγγραφα, που υπάρχουν, απλά είναι απόρρητα! Από ποιόν; Από τον ελληνικό λαό φυσικά. Αφού αυτά που είχαν αποδεχθεί ή συζητούσαν κατά καιρούς, ήταν γνωστά τόσο στην πολιτική ηγεσία της πΓΔΜ όσο κι από το επιτελείο του διαπραγματευτή Μ.Νίμιτς. Χωρίς καμία αίσθηση ντροπής, παραδέχονται ότι συζητούσαν διάφορα πίσω από την πλάτη του λαού, την ώρα που επιδίδονταν στο εσωτερικό, σε φθηνό προπαγανδιστικό παιχνίδι με εθνικές κορώνες και δήθεν κόκκινες γραμμές! Παραδέχονται ότι δεν ασκούσαν διπλωματία...erga omnes. Aσκούσαν -και εξακολουθούν να ασκούν- διπλωματία ντουμπλ φας! Άλλη εντός και άλλη εκτός. Και η μοναδική κόκκινη γραμμή ήταν να μην γνωρίζει ο ελληνικός λαός τι διαπραγματεύονται.
   Δυστυχώς για την ΝΔ, όσο προχωρά η διαδικασία προς την επίλυση του Μακεδονικού, τόσο βγαίνουν οι σκελετοί που έκρυβε τόσα χρόνια.
   Είναι θλιβερό για την ΝΔ να αποκαλύπτει ο Νικός Κοτζιάς ότι διαπραγματευτικά κείμενα έλειπαν από τον φάκελο του Μακεδονικού στο υπ.Εξωτερικών και ότι τα βρήκε από τον ΟΗΕ, όπου φυσικά δεν πετάνε τίποτα. Γιατί ο βασικός κανόνας στην διπλωματία είναι ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από εκεί που έχει μείνει την προηγούμενη φορά. Και εκεί που είχαν αφήσει το Μακεδονικό οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν εξαιρετικά χαμηλά. Αυτό δεν θέλουν και δεν αντέχουν να δουν κατάματα και έτσι επιδίδονται σε ένα πρωτοφανές παιχνίδι δολοφονίας χαρακτήρα κατά όσων φέρουν το βάρος της διαπραγμάτευσης τώρα.
   Είναι πρωτοφανές και εθνικά επικίνδυνο να υποστηρίζει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται τα επιχειρήματα της πΓΔΜ. Και είναι διπλά εθνικά επικίνδυνο, όταν καταφεύγει σε τέτοιες ακρότητες, επειδή ο Κ.Μητσοτάκης δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα όσα έκανε και κυρίως τι δεν έκανε επί 30 χρόνια το κόμμα του και οι κυβερνήσεις του στο θέμα αυτό.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.