2 Ιουν 2018

Πολύ μεγάλη αύξηση των καταθέσεων τον Απρίλιο, κατά 870 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να έχουμε ακόμα τη συνηθισμένη αύξηση λόγω τουριστικής περιόδου

- Τρ. Αλεξιάδης: «Αν ήταν άλλες εποχές, αυτό θα ήταν πρωτοσέλιδο, τώρα πέρασε σχεδόν στα ψιλά»
- Άνοδο 40% στις πωλήσεις αυτοκινήτων το Μάιο


   «Τον μήνα Απρίλιο οι καταθέσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 870 εκατομμύρια ευρώ» εξήγησε μεταξύ άλλων ο συντονιστής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνας Αλεξιάδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.
   Διευκρίνισε ότι, από αυτό το ποσό, τα 866 εκατομμύρια ευρώ είναι από επιχειρήσεις και τα τέσσερα εκατομμύρια είναι από νοικοκυριά. Τόνισε δε ότι το ποσό αυτό «είναι πολύ μεγάλο και δυστυχώς δεν το ακούς πουθενά». Ενώ τόνισε πως «αν ήταν άλλες εποχές και άλλες καταστάσεις αυτό θα ήταν πρωτοσέλιδο, θα μιλούσαν οι πάντες, ενώ τώρα πέρασε σχεδόν στα ψιλά».
   Εξήγησε ότι «η πορεία του τραπεζικού συστήματος δείχνει ότι χαλαρώνουν τα κάπιταλ κοντρόλς και επιστρέφουν χρήματα στις ελληνικές τράπεζες». Τον μήνα Μάρτιο - τόνισε - είχαμε αύξηση των καταθέσεων κατά 150 εκατομμύρια ευρώ. Διευκρίνισε πως, χωρίς να έχουμε ακόμα τη συνηθισμένη αύξηση λόγω τουριστικής περιόδου, «έχουμε ένα σημαντικό νέο στον χώρο των τραπεζών».
   Ο κ. Αλεξιάδης εξήγησε ότι όλοι οι δείκτες της οικονομίας και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πάμε σε καλύτερες καταστάσεις και ξεπερνάμε την κατάσταση στην οποία είμαστε. Διευκρίνισε όμως ότι «ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έχει τρομερά προβλήματα ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης».
   Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως ακόμα και οι πωλήσεις των αυτοκινήτων τον μήνα Μάιο παρουσίασαν άνοδο κατά 40% σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2017 και είναι λάθος να θεωρούμε ότι αυτές οι αγορές γίνονται λόγω τουριστικής περιόδου. «Δεν πανηγυρίζουμε», σημείωσε, «αλλά πρέπει να καταγράφουμε τα θετικά βήματα» σημείωσε μεταξύ άλλων».
   Για τα συγχαρητήρια του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα προς τον πρωθυπουργό, επειδή σε τρεις μήνες η χώρα θα βγει από τα μνημόνια, ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε πως «ένα μεγάλο μέρος των επιχειρηματιών καταλαβαίνουν ότι αυτά που λέγανε προηγούμενα, για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, διότι εμείς καταφέραμε, με μια κατάσταση που κληρονομήσαμε το 2015, να βγάλουμε τη χώρα από αυτήν την περίοδο. Δεν τελειώσει η οικονομική κρίση αλλά τελειώνει η κρίση και η περίοδος της μνημονιακής βαρβαρότητας και της εποπτείας, που είχαμε με τη μορφή που την είχαμε. Βεβαίως θα μπούμε σε μια άλλη περίοδο. Καταλαβαίνει ένα μεγάλο μέρος των επιχειρηματιών, που καμιά φιλική διάθεση δεν είχε στον παρελθόν για τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι αυτή η κυβέρνηση καταφέρνει και προχωράει τα πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.