3 Ιουν 2018

Στις 5-6 Ιουνίου το Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Σύρο - Οι Κυκλάδες στην Πρώτη Γραμμή

Σηματοδοτώντας τη μετάβαση από την εποχή της κρίσης στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης


   Από τη Νάξο ξεκίνησε την Παρασκευή 1 Ιουνίου το 15ο περιφερειακό συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Κυκλάδων, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται στη Σύρο την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018. Η κεντρική εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη.
   Το Συνέδριο αυτό είναι το 15ο που πραγματοποιείται στον κύκλο των Περιφερειακών Συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».
   Σκοπός του Συνεδρίου είναι η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων, ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική των Κυκλάδων, στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης.
   Μέσω της διαβούλευσης, θα επιδιωχθεί η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών, σε συνάρτηση αφενός με τις προτεραιότητες της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021», αφετέρου με τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί ή σχεδιαστεί από την Περιφέρεια, σηματοδοτώντας τη μετάβαση της περιοχής, από την εποχή της κρίσης στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Αποστόλου: Αναγκαιότητα η συγκρότηση μιας ενιαίας κυκλαδικής παραγωγικής ταυτότητας   Αναλυτικά το πρόγραμμα:

   Το συνέδριο θα ξεκινήσει την Τρίτη 5 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο «Ερμής» της Σύρου, στις 5.30 μ.μ., με χαιρετισμούς του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκου και του δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης, Γ. Μαραγκού.
   Στην 1η Παράλληλη Απογευματινή Συνεδρία (6-9 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ερμής»), με θέμα «Υποδομές, Νησιωτικότητα, Προσβασιμότητα και Μεταφορικό Ισοδύναμο», θα παρέμβουν οι: Π. Κουρουμπλής, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ν. Σαντορινιός, υφυπουργός Ναυτιλίας, Δ. Τεμπονέρας, γ.γ. υπουργείου Ναυτιλίας, Γ. Δέδες, γ.γ. Υποδομών, Χρ. Λαμπρίδης, γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ι. Γιανέλλης - Θεοδοσιάδης, γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Συντονιστής, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτης. 
   Στην 2η Παράλληλη Απογευματινή Συνεδρία (6-9 μ.μ., στο Επιμελητήριο Κυκλάδων), με θέμα: «Πολιτισμικά Αγαθά, Τουριστικό Προϊόν και Αθλητικές Υποδομές», θα παρέμβουν οι: Λυδία Κονιόρδου, υπουργός Πολιτισμού, Έλενα Κουντουρά, υπουργός Τουρισμού, Γ. Βασιλειάδης, υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κ. Στρατής, υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συντονίστρια η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.
   Την Τετάρτη 6 Ιουνίου στην 1η Παράλληλη Μεσημβρινή Συνεδρία (11 π.μ. - 2 μ.μ. στο ξενοδοχείο Ερμής), με θέμα «Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία», θα παρέμβουν οι: Α. Ξανθός, υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, αν. υπουργός Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, αν. γ.γ. υπουργείου Υγείας. Συντονιστής ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Προνοίας και Κοινωνικής Συνοχής, Θωμάς Σωτρίλλης.
   Στην 2η Παράλληλη Μεσημβρινή Συνεδρία (11 π.μ. - 2 μ.μ., Επιμελητήριο Κυκλάδων), με θέμα «Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις και Χρηματοδοτικά Μέσα», θα παρέμβουν οι: Αλ. Φλαμπουράρης, υπουργός Επικρατείας, Αλ. Χαρίτσης, αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στ. Πιτσιόρλας, υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Π. Κορκολής, γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ. Συντονιστής ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Ακτοπλοΐας και Επικοινωνιών, Ιωάννης Μαργαρίτης.
   Στην 1η Παράλληλη Απογευματινή Συνεδρία (2.30 - 5.30 μ.μ., ξενοδοχείο Ερμής), με θέμα «Ενεργειακή Πολιτική, Περιβαλλοντική Προστασία και Δημόσια Περιουσία», θα παρέμβουν οι: Γ. Σταθάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κατερίνα Παπανάτσιου, υφυπουργός Οικονομικών, Ι. Γκανούλης, ειδικός Γραμματέας Υδάτων. Συντονιστής ο αντιπεριφερειάρχης Φυσικών Πόρων, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, Ιωάννης Φλεβάρης.
   Στην 2η Παράλληλη Απογευματινή Συνεδρία (2.30 - 5.30 μ.μ., Επιμελητήριο Κυκλάδων), με θέμα «Ψηφιακές Υπηρεσίες και Δημόσια Διοίκηση», θα παρέμβουν οι: Ν. Παππάς, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Όλγα Γεροβασίλη, υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρ. Θεοδωράκης, γ.γ. υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Συντονιστής ο αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης και Διοίκησης, Στέλιος Μπρίγγος.
   Η κεντρική εκδήλωση, με τα συμπεράσματα του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Απόλλων στις 6.30 μ.μ. Προβλέπεται χαιρετισμός του δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης, Γ. Μαραγκού, ομιλία του περιφερειάρχη, Γ. Χατζημάρκου και ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη στις 7.30 μ.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.