15 Ιουν 2018

Υπογράφηκαν τα 2.500.000€ για το ΞΕΝΙΑ, βάζοντας τέλος σε δεκαετίες εγκατάλειψης

- Όλγα Γεροβασίλη: Γίνεται ξανά κομμάτι της καθημερινότητας των Αρτινών και πόλος έλξης για τους επισκέπτες της πόλης μας
- Ευγενία Φωτονιάτα: Χρηματοδοτούμε έργα που θα αφήσουν οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες


   Υπογράφηκε από την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ, Ευγενία Φωτονιάτα, η χρηματοδότηση με 2.500.000€ του έργου με τίτλο «Αξιοποίηση του Παλαιού Ξενοδοχείου Ξενία στην Άρτα».
   Η χρηματοδότηση γίνεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020», στο πλαίσιο της Δράσης «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας», μετά από πρόταση που υποβλήθηκε από τον Δήμο Αρταίων.
   Η αξιοποίηση του παλαιού Ξενία θα επιδοτηθεί 100% με 2.500.000€, για:
      - Δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης
      - Μετεγκατάσταση - λειτουργία Δημοτικού Ωδείου
      - Αμφιθεατρική σκηνή υψηλής ακουστικής για μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις
      - Καφέ - εστιατόριο
      - Παρεμβάσεις σε περιβάλλοντα χώρο 6.000 τ.μ
   Με αφορμή την υπογραφή της χρηματοδότησης, έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη και την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ, Ευγενία Φωτονιάτα.

   Όλγα Γεροβασίλη: «Η απόφαση της κυβέρνησης για στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, μέσω στοχευμένων χρηματοδοτικών προγραμμάτων που σχεδιάζονται γι’ αυτό τον σκοπό, πηγάζει από τη σημασία που δίνουμε σε μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση, που να είναι σε θέση να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες. Σε αυτό το πλαίσιο, δίνουμε πλέον τη δυνατότητα, ένα στολίδι της πόλης μας, το ΞΕΝΙΑ, μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης και αποκλεισμού, να αξιοποιηθεί, να γίνει ξανά κομμάτι της καθημερινότητας των Αρτινών και να καταστεί και πάλι πόλος έλξης για τους επισκέπτες της πόλης μας.»

  Ευγενία Φωτονιάτα: «Οι νέες δράσεις του ΕΣΠΑ, που σχεδιάζονται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, συγκροτούν μια ολοκληρωμένη εργαλειοθήκη για την στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Χρηματοδοτούμε έργα που θα αφήσουν οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες. Στο πλαίσιο αυτό δίνεται η δυνατότητα, μετά από πολλά χρόνια αδράνειας και εγκατάλειψης, ένας σημαντικός πολιτιστικός πόρος της πόλης μας να αξιοποιηθεί και να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.