19 Μαΐ 2018

Έκλεισε η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο

Ένα ακόμη πολύ θετικό βήμα για την οριστική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο


   Την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) με τους θεσμούς για την δ' αξιολόγηση ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τις σημερινές -διάρκειας έξι ωρών- τελικές διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων.
   Ο υπουργός ανέφερε, παράλληλα, ότι στο Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης 24 Μαΐου, όπου θα επικυρωθεί η συμφωνία, θα υπάρξουν επιπλέον στοιχεία για τις συζητήσεις σχετικά με τη διευθέτηση του χρέους, ενώ στις 21 Ιουνίου θα συζητηθεί και η μεταμνημονιακή εποπτεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ικανοποίηση ΔΝΤ για τη συμφωνία: Θα συνεχιστούν οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

   Όπως δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, «το SLA έκλεισε. Έχουμε συμφωνία για όλα τα ζητήματα, η οποία θα επικυρωθεί στο Eurogroup της επόμενης Πέμπτης. Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να γίνει μέχρι τις 21 Ιουνίου. Μερικά είναι δύσκολα τεχνικά και θα πρέπει να τρέξουμε, να είμαστε οργανωμένοι. Σε όλα τα ζητήματα έχουμε κλείσει και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Το ένα κομμάτι του παζλ έχει πάρει το δρόμο του. Την Πέμπτη θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το χρέος, πώς δηλαδή έχει πάει η συζήτηση με τους Ευρωπαίους και με το ΔΝΤ, και στις 21 Ιουνίου θα συζητηθεί και η μεταμνημονιακή εποπτεία».
   Πρόσθεσε δε, πως «τα ζητήματα που θεωρούσαμε ως αγκάθια, θεωρούμε ότι λύθηκαν με έναν τρόπο ικανοποιητικό για την ελληνική πλευρά. Προφανώς σε μερικά πράγματα έπρεπε να βάλουμε και εμείς λίγο νερό στο κρασί μας, αλλά γενικά θεωρώ ότι η συζήτηση έγινε πολύ δημιουργικά και επί της ουσίας. Στα πιο πολλά σημεία είμαι ευχαριστημένος».
   Σημειώνεται ότι στη συμφωνία είναι και το θέμα των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων και, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, ο ΕΝΦΙΑ εφέτος θα υπολογιστεί με τις νέες τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Παπαδημούλης: Ένα ακόμη πολύ θετικό βήμα για την οριστική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο

  Μ. Σεντένο: Καλά νέα για την Αθήνα
   «Καλά νέα για την Αθήνα. Η Ελλάδα και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί συμφώνησαν στο πακέτο των μεταρρυθμίσεων για την ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης. Ένα βήμα πιο κοντά σε μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM. Αναμένω τις συζητήσεις στο Eurogroup της Πέμπτης», γράφει ο Μ. Σεντένο στο μήνυμά του στο Twitter.

Προβολή εικόνας στο Twitter
Good news f/ . & the European institutions @ESM_Press , @EU_Commission & @ecb agreed the package of reforms to complete the 4th/final review. One step closer to a successful ESM program conclusion. Looking forward to our discussions in the on Thursday

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές για ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων
   Η Επιτροπή ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα παρουσιάσει τις μεταρρυθμίσεις σε μια συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Eurogroup, στις 24 Μαΐου και θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις πριν από μια άλλη συνάντηση στις 21 Ιουνίου, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
  Ακολουθεί η ανακοίνωση των ευρωπαϊκών θεσμών για την επίτευξη συμφωνίας SLA 
   Η αποστολή των θεσμών ολοκληρώθηκε σήμερα στην Αθήνα. Επιτεύχθηκε συμφωνία, σε υπηρεσιακό επίπεδο, ως προς μία απαραίτητη δέσμη μεταρρυθμίσεων προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η 4η αξιολόγηση του προγράμματος του ΕΜΣ. Η σημερινή συμφωνία θα παρουσιαστεί στη σύνοδο του Eurogroup στις 24 Μαΐου 2018.
   Οι ελληνικές αρχές σκοπεύουν να προχωρήσουν στην ταχύτερη δυνατή υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων, πριν από τη σύνοδο του Eurogroup στις 21 Ιουνίου 2018. Για το σκοπό αυτό, η εντατική συνεργασία των θεσμών με τις ελληνικές αρχές θα συνεχιστεί και στις επόμενες εβδομάδες.
  Τα συγχαρητήρια Μοσκοβισί:

Excellent news ahead of the Eurogroup next Thursday! I congratulate the Greek authorities and the teams of the institutions on their hard work and smooth cooperation. @EEAthina @EU_Commission http://europa.eu/rapid/press-release_STATEMENT-18-3872_en.htm 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.