2 Μαΐ 2018

Σε ρόλο αρχηγού της αντιπολίτευσης ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με χθεσινοβραδινή προκλητική επίθεση στον πρωθυπουργό

- Μαξίμου: Ο κύριος Μαρινάκης επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας όσα λέμε όλο το προηγούμενο διάστημα
- Συγκεκριμένα εκδοτικά κι επιχειρηματικά συμφέροντα παίζουν τα ρέστα τους

   Με μια δήλωση πολιτικού χαρακτήρα αργά χθες το βράδυ ο Β. Μαρινάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού και του κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ηγέτη της αντιπολίτευσης και επιβεβαιώνοντας επισήμως το τηλεφώνημα στον Δ. Τζανακόπουλο.
   Συμπυκνώνοντας τη "γραμμή" που εξέφραζε εδώ και τέσσερις ημέρες η Ν.Δ. και χθες το απόγευμα το ΠΑΣΟΚ, ο επιχειρηματίας κατηγορεί την κυβέρνηση πως η επίθεση εναντίον του επιχειρεί να υποκαταστήσει "την απόλυτη αδυναμία άρθρωσης πολιτικού λόγου με την ύβρη και τη συκοφαντία". Παράλληλα μιλάει για "δολιότητα" και "σκοτεινή λογική του συστήματος που υπηρετείτε" και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να καταστήσει την Ελλάδα "χειρότερη από την Κολομβία και τη Βενεζουέλα μαζί", ενώ κάνει λόγο για επιχείρηση κατάλυσης του κράτους δικαίου.
   Χρησιμοποιώντας ρητορική όμοια με αυτήν της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για τις μεγάλες υποθέσεις σκανδάλων, κάνει λόγο για «ψευδολογία και συκοφαντία». Την ίδια στιγμή μιλάει για συνεχείς «παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη», προαναγγελία διώξεων και για «κατασκευασμένες μαρτυρίες». Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η ερμηνεία του ποινικά διωκόμενου για την υπόθεση του Noor1 επιχειρηματία για τον στόχο που υπηρετεί αυτή η στάση της κυβέρνησης απέναντί του: «Να ενοχοποιήσετε έναν αθώο και μαζί του την αντιπολίτευση για να παραμείνετε στην εξουσία και στην καρέκλα σας».
   Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ν.Δ., μέσω της πρότασης για Εξεταστική κατά του Π. Καμμένου, παραδεχόταν ότι η κυβέρνηση «στοχοποιεί έναν επιχειρηματία προκειμένου να εξοντώσει τον κύριο Μητσοτάκη» ομολογώντας στην ουσία τους δεσμούς του κόμματος με τον Β. Μαρινάκη. Βέβαια ο επιχειρηματίας, που συνδέεται οικογενειακά με την Ντ. Μπακογιάννη, επιχειρεί να «αποτάξει» τη Ν.Δ. ισχυριζόμενος, και μάλιστα κατηγορηματικά, ότι ουδεμία σχέση έχει με τη Ν.Δ. και τον Κ. Μητσοτάκη. Ισχυρίζεται μάλιστα πως έχει βοηθήσει την κυβέρνηση. «Και στο πλαίσιο αυτό έχω συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου» σημείωσε.
   Και ενώ παραδέχεται το τηλεφώνημα το βράδυ του Σαββάτου στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τονίζοντας ότι ζήτησε την αποκάλυψη του συντάκτη των ανακοινώσεων του Μαξίμου, κάνει λόγο για «πλήρη παραβίαση του τεκμηρίου και της ουσιαστικής αθωότητάς μου». Ως «ιθύνοντα νου των άθλιων εναντίον μου συκοφαντιών, ο οποίος αγνοεί επιδεικτικά το τεκμήριο της αθωότητας και προαναγγέλλει απροσχημάτιστα δικαστικές εξελίξεις» χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για την «πιο περίτρανη, πιο ωμή και πιο άμεση αποκάλυψη της εναντίον μου σκευωρίας».
   «Ο δρόμος προς τη Δικαιοσύνη, τον οποίο δηλώνετε ότι θα ακολουθήσετε, είναι ανοικτός, αν και έχετε αποδείξει περίτρανα με τις παρεμβάσεις σας ότι δεν σας είναι σεβαστός» καταλήγει ο Β. Μαρινάκης, τονίζοντας: «Θα τον διαβείτε, όχι διότι το επιλέγετε, αλλά γιατί θα υποχρεωθείτε, προς αποκατάσταση της νομιμότητας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
πηγή
  Κυβερνητικές πηγές στο Tvxs.gr: Ο κ. Μαρινάκης επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας όσα λέμε«Ο κύριος Μαρινάκης επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας όσα λέμε όλο το προηγούμενο διάστημα» επισημαίνουν στο tvxs κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του επιχειρηματία.
   Τονίζουν δε, με νόημα ότι «είτε ο κύριος Μαρινάκης βρίσκεται σε γραμμή Μητσοτάκη, είτε ο κύριος Μητσοτάκης βρίσκεται σε γραμμή Μαρινάκη, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, ας το βρουν αυτό μεταξύ τους. Εκείνο που έχει σημασία είναι πως βρίσκονται σε πλήρη ταύτιση, όσο κι αν ισχυρίζεται ο κύριος Μαρινάκης πως δεν έχουν απολύτως καμία σχέση». Φέρνουν μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, Νίκου Ρωμανού.
   Οι ίδιες πηγές επαναλαμβάνουν ότι στο εξής τίποτα δε θα μένει αναπάντητο, κάνοντας λόγο για έναν ανελέητο πόλεμο που δέχεται η κυβέρνηση από συγκεκριμένα εκδοτικά κι επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία παίζουν τα ρέστα τους για να προκαλέσουν την κατάρρευσή της.
  "Δεν θα γίνουμε Κολομβία"
   Τις νομικές διαδικασίες κατά του Β. Μαρινάκη και του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γ. Κουρτάκη, με αφορμή συκοφαντικά και εκβιαστικά δημοσιεύματα της εφημερίδας, είχε προαναγγείλει τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Αυτή η κυβέρνηση έχει μέτωπο με τη συμμορίτικη ασυδοσία, την αυταρέσκεια και την προσβλητική για τη δημοκρατία αλαζονεία αυτού του συστήματος οικονομικής και πολιτικής εξουσίας» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει Κολομβία».
   «Η κυβέρνηση αυτή ούτε απειλείται, ούτε έχει συνηθίσει να συνομιλεί με όρους νύχτας. Ούτε εκβιάζεται, ούτε ντιλάρει με επιχειρηματίες» υπογράμμισε ο Δ. Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών καλώντας τον Β. Μαρινάκη «αυτό να το βάλει καλά στο μυαλό του». Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Β. Μαρινάκης ,«που έχει μετατρέψει ένα ιστορικό συγκρότημα του ελληνικού Τύπου σε σκουπιδότοπο», διώκεται ποινικά από την ελληνική Δικαιοσύνη για βαρύτατες ποινικές υποθέσεις - και για εμπορία ναρκωτικών. Παράλληλα τον κατηγόρησε πως ενορχηστρώνει, «με επαναλαμβανόμενα χυδαία και συκοφαντικά δημοσιεύματα», την επίθεση κατά της σημερινής κυβέρνησης σε αγαστή συνεργασία με τη Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη.
  Το τηλεφώνημα
   Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό από κάποιον που συστήθηκε ως Β. Μαρινάκης. «Με τόνο σχεδόν απειλητικό ζητούσε να μάθει τον συντάκτη των ανακοινώσεων του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Του έκλεισα το τηλέφωνο. Αυτή η κυβέρνηση δεν συνηθίζει να συνομιλεί στο σκοτάδι. Ούτε απειλείται» ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος.
   Είχε προηγηθεί non paper με αφορμή το πρωτοσέλιδο των «Παραπολιτικών» για τη δήθεν μίζα σε σύμβουλο υπουργού, που αποσιωπούσε το γεγονός ότι το ίδιο το γραφείο του υπουργού έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Λίγες ώρες μετά, η συνομιλία επιβεβαιώθηκε από «το περιβάλλον του κ. Μαρινάκη». Σύμφωνα με την πλευρά Μαρινάκη, επρόκειτο για μια «άκρως τυπική συνδιάλεξη». Εξηγείται, μάλιστα, ότι ο λόγος που οδήγησε τον επιχειρηματία να τηλεφωνήσει στον Δ. Τζανακόπουλο ήταν το ύφος που επελέγη για το επίμαχο κυβερνητικό non paper και ειδικά ο χαρακτηρισμός «ναρκέμπορας».
   Όπως επιβεβαίωσε ο Β. Μαρινάκης, τηλεφώνησε στον Δ. Τζανακόπουλο στις 22.17 το βράδυ, αποκαλύπτοντας το ονοματεπώνυμό του, «για να ζητήσω ό,τι ήταν αναγκαίο, προς άσκηση του θεμελιώδους δικαιώματος υπεράσπισης της τιμής και της υπόληψής μου και προστασίας της αξίας μου ως ανθρώπου».
  "Αυτά δεν πιάνουν..."
   «Δεν ξέρω ποιες είναι οι απόψεις του κυρίου Μαρινάκη περί τυπικότητας, αλλά, τουλάχιστον, νομίζω ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις δικές μου απόψεις περί τυπικότητας» τόνισε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Μπορεί βεβαίως ο κ. Μαρινάκης να έχει συνηθίσει να λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, να τηλεφωνεί νύχτα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζει, με απειλητικό τόνο να ζητά να μάθει συντάκτες ανακοινώσεων, να προσπαθεί με τον δικό του τρόπο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως «αυτά δεν πιάνουν σε αυτή την κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.