12 Μαΐ 2018

«Βρώμικη» έξοδος από την ενημέρωση

- Αντιπολιτευτική κριτική στο αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας και σπέκουλα για συνέχιση των μνημονίων είχαν την τιμητική τους
- Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


   Αντιπολιτευτική κριτική στο αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας και σπέκουλα για συνέχιση των μνημονίων είχαν την τιμητική τους στα κανάλια. Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκε και πάλι η επίσκεψη του Καρόλου και της Καμίλα, με εκτενέστατα ρεπορτάζ από την Κρήτη. Ακολούθησαν ρεπορτάζ για τα προβλήματα από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη, το Μακεδονικό, τη συμφωνία αναβάθμισης των F16 και πλούσιο ρεπορτάζ από το αστυνομικό δελτίο...
   Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά:

«Εξαιρετική η καμπάνια Μητσοτάκη για τους παιδικούς σταθμούς, τον προδίδει όμως το παρελθόν του»

«Η καμπάνια του κ. Μητσοτάκη για τους παιδικούς σταθμούς είναι εξαιρετική, τον προδίδει όμως το παρελθόν του. Στη διάρκεια της κυβέρνησης στην οποία συμμετείχε, έμειναν εκτός χιλιάδες παιδιά. Εμείς, μέχρι σήμερα, αυξήσαμε τις θέσεις κατά 30.000 παιδιά. Και συνεχίζουμε», το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στα social media και τα σχετικά στοιχεία. (αναλυτικά)

Καμία λέξη για το πολιτικό πρόγραμμα και τις θέσεις της ΝΔ στο άρθρο Μητσοτάκη

Στο άρθρο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Φιλελεύθερο επαναλαμβάνονται οι ίδιες κοινοτοπίες περί ανανέωσης και η γνωστή καταστροφολογία. Καμία λέξη για το πολιτικό πρόγραμμα και τις θέσεις της ΝΔ, αναφέρει το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)

ΥΠΟΙΚ: Πέρα από κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας δημοσίευμα της WirtschaftsWoche

Σφοδρή αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών σε δημοσίευμα γερμανικού διαδικτυακού μέσου με τίτλο «Η Ελλάδα στηρίζεται στην ανάπτυξη μέσω ναρκωτικών». (αναλυτικά)

«Οι χυδαίες δηλώσεις Λοβέρδου για τον πρωθυπουργό ευτελίζουν κάθε έννοια πολιτικής αντιπαράθεσης»

«Το Κίνημα Αλλαγής και η επικεφαλής του, Φώφη Γεννηματά, οφείλουν να αποδοκιμάσουν τις χυδαίες δηλώσεις του Ανδ. Λοβέρδου» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)
 

«Η άρνηση Καμίνη να συμμετάσχει στην ανάπλαση της Αθήνας οφείλεται σε μικροκομματικές λογικές»

«Τον καλούμε για μία ακόμα φορά να συμβάλλει σ’ αυτή την εθνική προσπάθεια, όπου η αδυναμία ή η δύναμη, η ικανότητα ή η ανικανότητα, όλων αυτών των χρόνων θα αποδειχθεί», τονίζει σε σχετική του δήλωση ο υπ. Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης. (αναλυτικά)

«Στόχος μας ένα δημοκρατικό σύστημα αποκέντρωσης»

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, απηύθυνε ομιλία στο κοινό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με θέμα το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, για την μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «Κλεισθένης 1». (αναλυτικά)

«Το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου είναι η δικαίωση των νησιωτών»

Το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου έγινε αντικείμενο διαβούλευσης μεταξύ των μελών της Υποεπιτροπής Ορεινών και Νησιωτικών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής. Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξήγησε διεξοδικά τον τρόπο που το μέτρο, θα λειτουργήσει, την φιλοσοφία του και τις τεχνικές του λεπτομέρειες. (αναλυτικά)

Στο ΦΕΚ η απόφαση Αχτσιόγλου για τροποποίηση του πίνακα μη αναστρέψιμων παθήσεων

Προστίθενται πλέον και παθήσεις όπως οι δυσμενείς, από πλευράς πρόγνωσης, μορφές σκλήρυνσης κατά πλάκας, τα γενετικά σύνδρομα του χρωμοσώματος και άλλα. (αναλυτικά)

Γίνεται πραγματικότητα το δικαίωμα όλων των παιδιών για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

Αιτήσεις εγγραφής έως 18 Μαΐου. (αναλυτικά)

Το 88% των ελεύθερων επαγγελματιών πληρώνει μέχρι 200 ευρώ τον μήνα

Με τον παλιό νόμο τόσα πλήρωνε το 27% - "Δεν προκύπτει το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ από κάποιο ξεζούμισμα των ασφαλισμένων, ούτε από την έλλειψη δαπανών" τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ. Πετρόπουλος. (αναλυτικά)

«Ψευδής η είδηση για τους βουλευτές που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό»

Σε έλεγχο, τον οποίο διενήργησε ορκωτός ελεγκτής, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται περί αντιγραφής ποσών τα οποία έχουν δηλωθεί ως τραπεζικές καταθέσεις στις Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης χρήσης 2009, από τους ίδιους τους υπόχρεους (βουλευτές) και δεν πρόκειται περί λίστας της Τραπέζης της Ελλάδος. (αναλυτικά)

Η εκκαθάριση των εισφορών καταρρίπτει «αφηγήματα κι ανυπόστατους ισχυρισμούς»

«Η εκκαθάριση των εισφορών του 2017 των μη μισθωτών από τον ΕΦΚΑ και την ΗΔΙΚΑ με το νέο σύστημα υπολογισμού καταρρίπτει το “αφήγημα” ότι οι νέες εισφορές, με βάση το πραγματικό εισόδημα, προκάλεσαν εκτεταμένη απόκρυψη εισοδημάτων. Καταρρίπτει, επίσης, και τους ανυπόστατους ισχυρισμούς ότι το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ προήλθε από την επιβολή δήθεν εξοντωτικών  εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους  αυτοαπασχολούμενους και στους αγρότες», αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. (αναλυτικά)

Ο τουρισμός στη νέα εποχή: Αναβαθμισμένες υπηρεσίες μέσω ψηφιακού οικοσυστήματος

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων ΨΗΠΤΕ και Τουρισμού υπεγράφη στο υπουργείο ΨΗΠΤΕ. (αναλυτικά)

Το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» καλύπτει ανάγκες των ΟΤΑ, όταν έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες του ΕΣΠΑ

"Δεν πρόκειται για έργα από αυτά που παλιά ονόμαζαν έργα βιτρίνας, από αυτά που διαφήμιζαν πάρα πολύ, αλλά είναι έργα κρίσιμα, πάρα πολύ ουσιαστικά, πάνω στα οποία πατάει κάθε προσπάθεια για τοπική περιφερειακή ανάπτυξη" δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης. (αναλυτικά)

Έργο ύδρευσης στην περιοχή Καβάλας-Φιλίππων παράλληλα με την κατασκευή του TAP

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συγκροτεί ομάδα εργασίας, με στόχο τον άρτιο σχεδιασμό και την ταχεία υλοποίηση του έργου. (αναλυτικά)

Τελεσίδικα ένοχος ο χρυσαυγίτης Πλωμαρίτης που ήθελε να κάνει τους μετανάστες... «σαπούνια»

Ο Α. Πλωμαρίτης δημόσια και προφορικά προέτρεψε σε πράξεις δυνάμενες να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος και βία κατά ομάδων ανθρώπων με μόνο τον λόγο της φυλετικής και εθνικής καταγωγής τους. (αναλυτικά)

Πάνω από 24.000 προσλήψεις αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών τη νέα χρονιά

Περισσότερες από 24.000 προσλήψεις αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών για τη νέα σχολική χρονιά, εξήγγειλε σήμερα από τον Βόλο ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, δηλώνοντας πως τα κονδύλια θα προέλθουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ. (αναλυτικά)

Έγκριση δύο έργων ύδρευσης για τον δήμο Ωρωπού από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Δύο σημαντικά έργα ύδρευσης για τον δήμο Ωρωπού, συνολικού προϋπολογισμού 2.925.200 ευρώ, εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, χθες, κατόπιν εισήγησης του αντιπεριφερειάρχη ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου. (αναλυτικά)

Σε δίκη ο Ευ. Μυτιληναίος και ο πρώην επικεφαλής της ΔΕΗ Στ. Νέζης για δωροδοκία

Με το βούλευμά του, το Συμβούλιο διατάσσει την παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, των δύο κατηγορουμένων σχετικά με την υπόθεση εμβάσματος ύψους 250 χιλιάδων ευρώ, το οποίο κινήθηκε την περίοδο 2002-2003 προς τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Σ. Νέζη από εταιρία του Ομίλου Μυτιληναίου. Το έμβασμα εντοπίστηκε μόλις πριν λίγο καιρό στο πλαίσιο άλλης έρευνας. (αναλυτικά)

Επιπλέον 21 εκατ. ευρώ στο λιμάνι της Κω για την αποκατάσταση ζημιών από τον σεισμό και την αναβάθμισή του

Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.