15 Απρ 2018

Και σε εταιρία της Μαρέβα, μέχρι και σήμερα, ο Φρουζής της Novartis

Τελικά, ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Novartis αποδεικνύεται «ολιστικός» παίκτης, ευρέος φάσματος…


   Σύμβουλος εταιρείας, το ελληνικό παράρτημα της οποίας έχει ιδρύσει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, είναι μέχρι και σήμερα ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην επικεφαλής της Novartis στην Ελλάδα και βασικό πρόσωπο στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας στη χώρα μας, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Νέα Σελίδα».
   Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Φρουζής από το 2016, δηλαδή εδώ και δύο χρόνια, συνεργάζεται ως “mentor” (σύμβουλος) με την εταιρεία Endeavor. Η Endeavor Greece είναι μέλος του δικτύου της Endeavor, λειτουργεί ως Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) και άνοιξε τα γραφεία της στην Αθήνα το 2012. Ιδρύτρια και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη.
   Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την ίδια εταιρεία που ήταν μεγαλομέτοχος της TaxiBeat, μέσα από πολυδαίδαλες διαδρομές και μια αλληλουχία μετοχών και μετόχων. Ειδικότερα, δύο Funds της Endeavor, με την οποία συνδέεται στην Ελλάδα η Μαρέβα Μητσοτάκη, χρηματοδότησαν την Blueground Holdings, της οποίας μέτοχος είναι η ADSI, η οποία ήταν μεγαλομέτοχος της Taxibeat.
   H Edeavor εμφανίζεται ως διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιλέγει και στηρίζει τις πιο πολλά υποσχόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο με τη βοήθεια κορυφαίων επιχειρηματιών και επενδυτών παγκοσμίως. Η Endeavor αναζητά επιχειρήσεις που έχουν ήδη ετήσιο κύκλο εργασιών μεταξύ 1 εκατ. ευρώ και 50 εκατ. ευρώ. H Endeavor Greece στηρίζει επιχειρηματίες σε τρεις κυρίως άξονες:
   - Πρόσβαση σε αγορές, επενδύσεις και δανεισμό,
   - στρατηγικές συμβουλές σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού,
   - branding και επικοινωνία
  Βαλίτσες και φιλίες
   Ο Κωνσταντίνος Φρουζής θεωρείται το πρόσωπο – κλειδί στην υπόθεση της Novartis καθώς σύμφωνα με προστατευόμενους μάρτυρες ήταν αυτός που μετέφερε μέχρι και βαλίτσες με χρήματα ακόμη και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου επί διακυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, χρηματίζοντας τόσο τον ίδιο όσο και υπουργούς, ενώ είχε αναπτύξει ένα δίκτυο επιρροής ώστε η φαρμακευτική να λαμβάνει χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα πλήθος εγγράφων τον εμπλέκουν σε απόπειρες επιρροής στη λήψη αποφάσεων για τα φάρμακα και τις τιμές τους. Ενδεικτική είναι και η ιδιαίτερα φιλική σχέση που διατηρούσε με τον πρώην υπουργό Υγείας και νυν αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, όπως αποκαλύπτεται και από έγγραφο μέσω του οποίου του έδινε οδηγίες πως να νομοθετήσει.
   Ο ίδιος πρωταγωνιστεί ακόμη σε βίντεο, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και στα οποία εμφανίζεται να παραδέχεται τις σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα, ενώ πρωταγωνιστεί και στη διοργάνωση προεκλογικών συγκεντρώσεων υποψηφίων – πολιτικών στελεχών που είχαν κρίσιμο ρόλο στον χώρο του φαρμάκου. Και είναι επίσης αξιοσημείωτο, όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας “Νέα Σελίδα”, πως συνεχίζει να διατηρεί ανοιχτούς διαύλους με πολιτικές οικογένειες ακόμη και σήμερα, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Novartis.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.