14 Απρ 2018

Η Βουλή «υιοθέτησε» τα παιδιά του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου – Τι σημαίνει πρακτικά η απόφαση

Ως ελάχιστη ανταπόδοση της προσφοράς του πατέρα τους στην πατρίδα


   Τα παιδιά του άτυχου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργου Μπαλταδώρου «υιοθετεί» η Βουλή των Ελλήνων. Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τα δύο ανήλικα τέκνα του πιλότου θα «υιοθετηθούν» από την Εθνοσυνέλευση, ως ένδειξη τιμής στην μνήμη του Σμηναγού, που σκοτώθηκε κατά την συντριβή του Mirage 2000-5, ανοιχτά της Σκύρου.
 Τι σημαίνει «υιοθεσία» από τη Βουλή 
   Τα παιδιά του άτυχου σμηναγού θα έχουν την πλήρη κάλυψη των εξόδων τους, μέχρι να φτάσουν 25 ετών. Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, η Βουλή θα καταβάλλει κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα, μέχρι την ενηλικίωσή τους και, αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό έχει καθοριστεί στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δύο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.
   Αυτό σημαίνει ότι τα δύο παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου θα λαμβάνουν 18.000 ευρώ ετησίως, ως ελάχιστη ανταπόδοση της προσφοράς του πατέρα τους στην πατρίδα.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2008 η Ολομέλεια της Βουλής είχε κάνει δεκτή την εισήγηση του τότε Προέδρου Φίλιππου Πετσάλνικου, να «υιοθετήσει» η Βουλή όλα τα ανήλικα παιδιά των πιλότων των αεροσκαφών που έχασαν τη ζωή τους, την ώρα του καθήκοντος, από το 1996 (Ίμια) και μέχρι το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.