22 Μαρ 2018

Σε λειτουργία από σήμερα η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας στην Άρτα

Απεριόριστη, δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

   Ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, η λειτουργία της 1ης Τοπικής Ομάδας Υγείας στο Δήμο Αρταίων.
   Η 1η ΤΟΜΥ Άρτας είναι στελεχωμένη με ειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, άρτια εξοπλισμένη και στεγάζεται στο Παλιό Νοσοκομείο, Ζάρρα 2, στην Άρτα και θα λειτουργεί από τις 7 π.μ. έως τις 3 μ.μ., μέχρι να εκδοθεί νεότερη οδηγία από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, καθώς ο στόχος είναι να εξυπηρετεί και κατά τις απογευματινές και πρώτες βραδυνές ώρες.
   Οι ΤΟΜΥ αποτελούν το νέο "κύτταρο" του ΕΣΥ, λειτουργούν ως ομάδες οικογενειακής ιατρικής, με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης και έχουν ως σκοπό την παροχή δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Έχουν την ευθύνη για την διασφάλιση προσβασιμότητας και συνέχειας της φροντίδας, καθώς και για την παροχή, ασφαλούς, αποτελεσματικής, ολιστικής, και ποιοτικής ανθρωποκεντρικής φροντίδας υγείας.
   Οι πολίτες θα είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο μιας ΤΟΜΥ και θα έχουν απεριόριστη και δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες της. Ο πολίτης εγγράφεται (το μόνο που χρειάζεται είναι τα στοιχεία ταυτότητας, ο ΑΜΚΑ και στοιχεία επικοινωνίας) και αποκτά τον δικό του οικογενειακό γιατρό, ο οποίος λειτουργεί ως σύμβουλος υγείας και τον κατευθύνει στο υπόλοιπο σύστημα υγείας. Εισάγεται ένα σαφές και ευέλικτο σύστημα παραπομπών σε ειδικούς γιατρούς, που βασίζεται στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΑΗΦΥ) και το οποίο εξασφαλίζει ταχύτερη πρόσβαση του εγγεγραμμένου πολίτη στα επόμενα επίπεδα του συστήματος υγείας.
   Το τηλέφωνο επικοινωνίας με τη Γραμματεία της Τ.ΟΜ.Υ Άρτας είναι 2681028385 και το e-mail είναι το tomyartas@1545.syzefxis.gov.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.